Op donderdag 15 juni heeft BSI Bomenservice een Academy (kennisdag) georganiseerd voor iedereen die affiniteit heeft met het bomenvak in stedelijk gebied. Tijdens deze Academy stonden ‘duurzame en waterbufferende boomgroeiplaatsen in de stedelijke omgeving’ centraal.

Gastsprekers Egbert Roozen (Directeur van Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners), Hans van der staak (Docent bij Helicon & Agronoom bij Den Ouden Groep), Hans Kaljee (Hoofdstedelijk Bomenconsulent bij Gemeente Amsterdam) en Erwin van Herwijnen (Groeiplaats Specialist bij Tree Ground Solutions) vertelden tijdens deze Academy een inspirerend verhaal. Onderwerpen als bodemvruchtbaarheid, waterberging, ruimtegebruik, groeiplaatstechnieken en de nut en noodzaak van stedelijk groen kwamen aan bod. De gasten werden getoetst aan de hand van een aantal quizvragen (Kahoot) over de behandelde onderwerpen, waarna de winnaars een prijs kregen. Vervolgens werd er een indrukwekkende rondleiding gegeven bij Boomkwekerij gebr. van den Berk. Ter afsluiting van de Academy kregen de gasten de mogelijkheid om te netwerken tijdens de borrel.

Tevens werd het nieuwe handboek boomgroeiplaatsen “Duurzame en waterbufferende boomgroeiplaatsen in de stedelijke omgeving” gelanceerd en uitgereikt. Dit handboek is gemaakt met informatie uit verschillende bronnen en is bedoeld als informatief naslagwerk voor eenieder die te maken krijgt met bomen en hun groeiplaatsen.

Door middel van deze Academy werd het belang van stedelijk groen nog eens benadrukt en is er symbiose tussen natuur en techniek gecreëerd. De ruim 75 gasten hebben de Academy als leerzaam ervaren en er wordt met trots teruggekeken op deze geslaagde dag.

Impressie BSI Academy

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via algemeen@bsi-bomenservice.nl of +31 (0)73 543 10 12.

Bron: BSI Bomenservice