Leg PAWW-premie uit aan werknemer

door | 29 dec 2018 | Hoveniersbranche

Werkgevers in de glastuinbouw, open teelten, hoveniersbedrijven, loonwerk, groothandel bloembollen en bos en natuur zijn vanaf 1 januari verplicht om PAWW-premie in te houden op het loon van hun werknemers. Dit meldt de Werkgeverslijn, die adviseert de premieregels uit te leggen.

 

Cao PAWW

In de cao worden de rechten en plichten voor werknemers en werkgevers opgenomen voor een aanvullende private uitkering, na afloop van de wettelijke WW- of loongerelateerde WGA-uitkering van het UWV. Werknemers betalen de bijdrage voor de PAWW. De bijdrage voor de PAWW houdt de werkgever in op het brutoloon van de werknemer. De bijdrage wordt gestort in het PAWW-fonds dat door Stichting PAWW wordt beheerd.

 

Informeer medewerkers

Het is verstandig werknemers te informeren over het feit dat zij vanaf 1 januari 2019 de PAWW-premie dienen te betalen. Zo komen zij bij de eerste loonstrook van 2019 niet voor verrassingen te staan, aldus de Werkgeverslijn. Er is een infobulletin voor werknemers opgesteld door vakbond FNV in samenwerking met CNV en VCP. Deze informatie kunnen werkgevers gebruiken om werknemers op de hoogte te stellen van de nieuwe regeling.

 

Thema-pagina

Meer informatie over de inhoud van de PAWW regeling staat op de site van de Werkgeverslijn. Daar staat ook een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

 

Bron: Greenity

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...