Het is weer zo ver!

Het is je vast wel eens overkomen. Je wordt gebeld door een bedrijf die jou een domeinnaam aanbiedt, welke vergelijkbaar is met jouw eigen domeinnaam. Jij zou zogenaamd het eerste registratierecht hebben op deze naam. Trap hier niet in! Momenteel wordt er weer een belronde gedaan in onze branche. Vaak krijgen we in korte tijd veel meldingen van hoveniers. Dat doet ons vermoeden dat ze bepaalde branches achtereen na bellen.

Domeinnaam oplichting

Het is een ‘truc’ die al lang wordt toegepast. We ontvangen met vlagen veel vragen omtrent dit onderwerp. Daarom hebben we besloten om dit nog maar eens onder de aandacht te brengen. Je wordt veelal telefonisch overvallen met de vraag of je een extra domeinnaam wilt vastleggen. Vaak worden er exorbitant hoge bedragen gevraagd voor de domeinnamen. We kennen voorbeelden waarbij er tot tien keer de prijs wordt gevraagd van de normale prijs. Daarnaast zien we vaak extreem lange looptijden/overeenkomsten, soms wel tot vijf jaar of zelfs langer. 

Het is niet logisch dat iemand je zou bellen om te waarschuwen dat er een andere partij is die je naam zou gaan claimen. Daarnaast zien we vaak dat de betreffende naam gewoon nog voor een ieder vrij te claimen is.  

Hoe herken je de oplichting? Hoe voorkom je de oplichting? Meer informatie hierover lees u hier.