Husqvarna vernieuwt gazonmaaiers

De Zweedse tuinspecialist Husqvarna introduceert een nieuwe serie motormaaiers die extra  eenvoudig in gebruik zijn. Het design van de maaikast vergroot de luchtstroom en het gemaaide gras wordt daardoor met maximale snelheid in de opvangbak geblazen. Daardoor hoeft de bak minder vaak geleegd te worden.

Luchtstroom

Dankzij de nieuwe AutoWalk 2-techniek kan de snelheid en besturing met beide handen onafhankelijk geregeld worden. Door dit extra bedieningsgemak maai je moeiteloos en met de juiste snelheid langs obstakels. De nieuwe 300-modellen zijn uitgerust met kroonprofiel-maaimessen die een krachtige luchtstroom produceren. Dit ‘Air Flow’-systeem zorgt voor dat het gemaaide gras met maximale snelheid naar de opvangbak blaast. Doordat het gras er van bovenaf wordt ingeblazen, vindt optimale benutting van de opvangbak plaats. De messenrem zorgt voor een eenvoudige oplossing om het maaimes uit te schakelen om bijvoorbeeld de opvangbak te legen of een grindpad over te steken zonder de motor uit te hoeven zetten.

20140317_husqvarna2

Versnipperen

De nieuwe gazonmaaiers zijn verkrijgbaar met maaibreedtes van 48 tot 56 centimeter. Ze kunnen tevens uitgerust worden met een BioClip. Deze accessoire versnippert het gras om het vervolgens weer uit te strooien over het gazon. Het fijn versnipperde gras geeft het gazon extra voeding.

20140317_husqvarna3

Onderhoud

Om steeds optimaal te blijven maaien heeft elke grasmaaier onderhoud nodig, bijvoorbeeld het reinigen van het maaimes en maaidek. Husqvarna biedt een eenvoudige oplossing. Bevestig met één klik een tuinslang op de maaier, draai de waterkraan open en start de machine. Het maaimes en het maaidek zijn in no-time schoon.

20140317_husqvarna4

De Husqvarna gazonmaaiers zijn verkrijgbaar vanaf € 579,-. Kijk voor meer informatie en dealeradressen op www.husqvarna.nl.