Dat het altijd comfortabeler en efficiënter kan, bewijst STIHL met de verbeterde motorzaag met tophandle MS 201 TC-M: het lichtgewicht onder de professionele motorzagen voor boomverzorging is nu standaard uitgerust met M-Tronic. Dit systeem voor elektronisch motormanagement regelt automatisch het optimale ontstekingspunt en de juiste brandstofdosering, afhankelijk van de bedrijfstoestand. Zowel bij een koude, warme of nieuwe start als bij deellast of vollast bepaalt de M-Tronic alle instellingen. Dat geeft de MS 201 TC-M nog meer kracht en wendbaardheid, zodat de gebruiker sneller en comfortabeler kan werken.
3,7 Kilogramm leicht, 1,8 Kilowatt stark: Die neue Motorsäge STIHL MS 201 T bringt beste Voraussetzungen für den Einsatz im Baum mit. Typische Einsatzbereiche sind Kroneneinkürzungen, das Zuschneiden von lang und weit gewachsenen Ästen oder die Totholzbeseitigung.

De nieuwe STIHL MS 201 TC-M is met een gewicht van net 3,7 kg het ideale gereedschap voor professionele boomverzorgers. Of het nu om boomverzorging, park- en landschapsbeheer, gemeentediensten of wegonderhoud gaat: het lage gewicht, de snoeiprestaties, de precisie en de uitstekende geleiding overtuigen bij veeleisende taken zoals het snoeien van kruinen en takken. Ook speciale snoeitechnieken zijn geen probleem.

Krachtig en nauwkeurig snoeien

De zeer efficiënte STIHL 2-MIX motor met spoelsysteem levert een vermogen van 1,8 kW en geeft daarmee een grote trekkracht aan de STIHL MS 201 TC-M. Bovendien is het brandstofverbruik tot 20% lager dan bij een STIHL tweetaktmotor met een vergelijkbaar vermogen maar zonder 2-MIX technologie. Dit verlaagt de gebruikskosten. De uitlaatgassen worden zelfs met ongeveer 70% verminderd.

M-Tronic regelt de perfecte brandstofhoeveelheid.

Om steeds het ideale motorvermogen te kunnen leveren, houdt M-Tronic rekening met de bedrijfstoestand en met externe factoren zoals temperatuur, luchtdruk en brandstofkwaliteit. Handmatige carburatorinstellingen zijn niet meer nodig. Bij starten, stationair draaien, deellast en vollast regelt het elektronische motormanagement automatisch het optimale ontstekingspunt en de juiste brandstofhoeveelheid. De brandstof wordt via een magneetklep op de milliseconde nauwkeurig gedoseerd. Daarnaast controleert M-Tronic permanent het toerental en de motortemperatuur.

Volle kracht van bij de start

Door de precieze regeling van het ontstekingspunt en de brandstofhoeveelheid biedt de STIHL MS 201 TC-M een uitstekend acceleratiegedrag. Zelfs na een koude start werkt de machine meteen op vol vermogen. De combihendel bevat nog maar één startinstelling, omdat de M-Tronic de koude en warme start regelt. Met de nieuwe stoptoets springt de combihendel na het uitschakelen steeds zelfstandig terug in de werkstand. Zo kan de warme motor zonder verdere ingrepen meteen weer starten.

M-Tronic houdt alles onder controle

De praktische Memory-functie onthoudt de laatste systeeminstellingen, zodat u ook na een lange onderbreking niets opnieuw moet instellen en meteen op volle kracht aan het werk kunt. Dankzij M-Tronic en de zeer comfortabele bediening bespaart de gebruiker veel tijd en kan hij zich volledig richten op het eigenlijke werk in en aan de boom.

Optimaal afgestemd

Standaard is de STIHL MS 201 TC-M uitgerust met een 3/8‘‘ Picco Super 3 (PS3) zaagketting. Deze zaagketting met een laag profiel en heavy-duty volle beiteltanden levert het maximale snijvermogen en voldoet aan de hoge eisen die de boomverzorging stelt, zoals een rustige loop en een gladde snede. STIHL ontwikkelt en produceert ook zelf de zaagkettingen en de geleiders, zodat het zaaggereedschap optimaal is afgestemd op de machine. Dit garandeert de allerbeste snoeiresultaten.

Een professioneel antivibratiesysteem zorgt ervoor dat de motorzaag aangenaam in de hand ligt en uw krachten spaart. Het schudden en trillen van het motorblok wordt opgevangen door de buffer en de speciale vering, zodat dit bij de handgreep nauwelijks nog merkbaar is.

Fijn werken in de boomtop

Ook de MS 201 TC-M is uitgerust met veel nuttige en beproefde STIHL-details, die uw dagelijks werk verlichten. Vooral de tegen verlies beveiligde moeren aan het kettingwieldeksel en de eveneens tegen verlies beveiligde kettingbescherming die op het kettingwieldeksel wordt vastgeklikt en de klauwaanslag bedekt, zijn het vermelden waard. Hiermee voorkomt u letsel en schade aan de klimuitrusting, bijvoorbeeld bij het omhooghijsen van de motorzaag. Via een oogje aan de kettingbescherming kunt u deze gemakkelijk vastmaken aan uw veiligheidsharnas. Ook de uitklapbare haak waarmee u de boomverzorgingszaag veilig kunt vastmaken of laten zakken, bewijst hoe doordacht het ontwerp is. Als u de haak niet nodig hebt, zit deze gewoon in de behuizing om niet te storen bij het werk. Ook het ontwerp van de behuizing zorgt ervoor dat u de motorzaag hoog in de boom vlot en veilig kunt hanteren. De compacte bouw van de MS 201 TC-M, met gladde oppervlakken en ronde contouren, verkleint het risico dat de motorzaag blijft haken aan kleding of takken.

STIHL MS 201 TC-M is bij de erkende vakhandelaars beschikbaar.

Technische gegevens

Benzinemotorzaag STIHL MS 201 TC-M
Motortechnologie: STIHL 2-MIX
Cilinderinhoud (cm3): 35,2
Vermogen (kW): 1,8
Gewicht (kg): 3,7
Vermogensgewicht (kg/kW):* 2,1
Geluidsdrukniveau (dB(A)):** 98
Geluidsvermogenniveau (dB(A)):** 114
Trillingen voorste/achterste handgreep (m/s2):*** 3,5 / 3,1
Oilomatic-zaagketting, verdeling/type: 3/8‘‘ PS31
Rollomatic-rail, snijlengte (cm):**** 30, 35
Uitvoering M-Tronic

* Niet getankt, zonder geleider en zaagketting; ** K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A); *** K-factor volgens RL 2006/42/EG = 2m/s2; **** Afhankelijk van het type motorzaag kan de werkelijke snijlengte korter zijn dan aangegeven; 1 PS3: Picco Super3

Meer informatie over STIHL en persinformatie over de producten van STIHL kunt u vinden op http://www.stihl.nl/.