Nationale Demodag Hoveniers pakt op 25 september groots uit in Eemnes

door | 17 jul 2019 | Hoveniersbranche

Maar liefst veertig vooraanstaande bedrijven uit de groensector presenteren zich op 25 september a.s. met hun nieuwste producten en innovaties op Nederlands grootste praktijkplatform voor hoveniers en groenbeheerders: de Nationale Demodag in het Utrechtse Eemnes. Live demonstraties van onderhoudsmachines, een heuse biodiversiteitsetalage, breed opgezette onderwerpenbeurs en levende tuin met planten, bomen en bollen zijn de succesingrediënten van een evenement dat vorig jaar meer dan duizend bezoekers trok!            
De toegang is gratis na voorinschrijving op www.demodaghoveniers.nl.

 Organiserende partijen Advanta zaden, DCM meststoffen en Gramefo graszoden zetten met deze tweede XL-editie van de voormalige gazondemodag sterk in op het presenteren van oplossingen voor alledaagse praktijksituaties. Belangrijke thema’s zijn milieu, duurzaamheid, slimme technologie, kostenefficiency, biodiversiteit en het anticiperen op het veranderende klimaat. “Beleving staat centraal”, zegt coördinator René de Munnik van Advanta. “We willen pertinent geen statische beurs zijn, maar een dynamisch evenement waar je je zintuigen de kost kunt geven!”

 Elementaire onderwerpen

De toppers en primeurs onder de tuin- en parkmachines laten hun kunnen zien op het 10.000 m2 grote demoterrein. Verder komen hier de elementaire onderwerpen als bodem, gras, voeding, lucht en water aan de orde. Vergelijkende proeven tonen het effect van verschillende bemestingsstrategieën op de aanslag van beplanting, snelle gazonoplossingen voor nieuwe aanleg en het resultaat van slimme doorzaaitechniek. In de biodiversiteitsetalage doe je volop inspiratie op voor een meer bij- en vlindervriendelijk groenbeheer met fraaie wildbloemenvegetaties.  

 Talloze duurzame oplossingen

Het erf biedt ruimte aan duurzame stabilisatie- en ecosystemen voor tuin en openbaar groen, alternatieve onkruidbestrijding met water, lucht en vlam en een demonstratie losbreken (ploffen) van grondlagen. Het aanbod op de indoor onderwerpenbeurs is te groot om op te noemen; van bomen en plantgoed tot vijverbenodigdheden en buitenverlichting; van materialen en gereedschappen tot PBM/beroepskleding, software en arbeidsbemiddeling. En je vindt ook hier talloze duurzame oplos-singen, variërend van het tegengaan van wortelopdruk tot plaagbeheersing. Nieuw dit jaar is het kenniscafé, waar door experts workshops worden gegeven over actuele onderwerpen.
Op www.demodaghoveniers.nl vind je steeds de allerlaatste informatie!

 Nationale Demodag Hoveniers wordt op woensdag 25 september a.s. gehouden op het terrein van Gramefo Graszoden, Te Veenweg Zuid 2 in Eemnes. De toegang is gratis na voorinschrijving op www.demodaghoveniers.nl. Er is een doorlopend programma van 09.00 tot 17.00 uur.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...