Al jaren is de hortensia oftewel hydrangea een van de meest geliefde planten van de consument en siert ook vele tuinen. Bij veel mensen gaat wel een belletje rinkelen als je het woord hortensia noemt. Iedereen kan zich wel een beeld vormen bij de witte bollen of de blauwe of roze bloemen die de plant sieren. Of de hortensia nu in een hoekje staat of op een centrale plek, of op het balkon, het is een fantastische eyecatcher!

De eerste editie van de hortensiaweek\
Omdat de plant zo geliefd is bij de consument werd het tijd om de hortensia in het bekende zonnetje te zetten. Omdat er zo veel verschillende soorten zijn is het initiatief geboren om een algemene ‘Hortensiaweek’ te organiseren en zo op de gehele productgroep te focussen. De hortensiaweek vindt dit jaar plaats in week 22; 30 mei – 5 juni 2016. In deze week worden de diverse soorten hortensia’s in de media verder uitgelicht ter inspiratie van de consument.

Promotie
Speciaal voor de hortensiaweek is er een promotiecampagne ontwikkeld. Er is een poster ontworpen die in de aanloop van deze week verspreidt wordt richting diverse kanalen waar we de geïnteresseerde consument vinden. De retailer kan de campagne ondersteunen door deze poster op te hangen en in te spelen (actiematig) op de hortensiaweek. De poster en overige ondersteunende materialen zijn eenvoudig te downloaden op www.forever-ever.eu enwww.magicalfourseasons.com. Tevens wordt de campagne via diverse (social) media kanalen gecommuniceerd. Wij stimuleren de winkeliers om op de winkelvloer een verrassende presentatie te maken waarin u diverse soorten hortensia’s integreert om zo te consument te inspireren om tot aankoop over te gaan.

Verzorging
Vaak roept de verzorging van de hortensia veel vragen op. Snoeifilmpjes van hortensia’s op Youtube zijn zeer populair. De verzorging van een hortensia is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar de consument op moet letten. De juiste grond, snoeiwijze en genoeg water zijn voor deze plant van belang. Het allerbelangrijkste blijft het voldoende water geven. Advies van de specialist en tuincentrummedewerker is hierin een must.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van de hortensiaweek zijn hortensia Forever&Ever® en hortensia Magical Four Seasons®. Beide organisaties zijn veelvuldig binnen de media actief om de desbetreffende hortensia bij de consument onder de aandacht te brengen. Zij hebben de handen in een geslagen om nu gezamenlijk een platform te ontwikkelen waarop de hortensia in het algemeen en specifiek in week 22 meer aandacht te geven. De campagne wordt tevens ondersteunt door Hydrangeaworld (www.hydrangeaworld.com).

Hortensiaweek

Over de initiatiefnemers
De onderhoudsvrije Forever&Ever® is  uniek vanwege het feit dat ze bloeit op één- en meerjarig hout met behoudt van de sterke takken. Dit in tegenstelling tot andere Hydrangea Macrophylla (boerenhortensia’s). Elke tak geeft dus een bloem, ongeacht snoei of vorst. Dus zelfs als de plant net na de vorst, eind februari, gesnoeid wordt bloeit deze gegarandeerd in hetzelfde jaar. Forever&Ever® bloeit de hele zomer en het gehele najaar lang lekker uitbundig tot aan de eerste nachtvorst.www.forever-ever.eu. De Magical® hortensia’s kunnen echt toveren. De vele bloemen veranderen in één jaar zeker drie tot vier keer van kleur. Naast de tuinhortensia is Magical ook verkrijgbaar als kamerhortensia www.magicalfourseasons.com.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij PEP Business Creators op 013-51 111 51 of via info@pepbc.nl.