Vier teams strijden om titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2017

Van 16 februari tot en met 18 februari aanstaande strijden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2017. De wedstrijd, die plaats zal vinden tijdens de beurs TuinIdee in Den Bosch, wordt een sportieve strijd om de hoogste eer in het vak.

De volgende teams nemen het tegen elkaar op tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2017:

  • Team Groenhorst Velp: Steffen Olyslager en Niek Graven
  • Team Helicon Boxtel: Ralph Daris en Sven Jansman
  • Team Wellantcollege Houten: Jochem Molenaar en Niels Landwaart
  • Team AOC Oost Almelo: Stefan Schoolderman en Timo Kruize

Deze teams zijn geselecteerd tijdens speciale kwalificatieronden, die de afgelopen weken op vier plaatsen in het land zijn gehouden en waaraan in totaal 17 teams hebben deelgenomen. De kwalificatieronden vonden plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs Hardenberg en tijdens open dagen van de scholen. Daarmee droegen de kwalificatieronden ook bij aan de voorlichting over werken en leren in het hoveniersvak aan jongeren die voor hun beroeps- en opleidingskeuze staan.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt gehouden van 16 februari tot en met 18 februari aanstaande tijdens TuinIdee. Deze beurs vindt plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Het wedstrijdplein is gesitueerd bij de stand van VHG met nummer 1.e38. Belangstellenden kunnen daar tijdens de openingsuren van de beurs de deelnemende teams aan het werk zien. Op 18 februari aanstaande zal om 16.00 uur op de VHG-stand bekend worden gemaakt wie zich na deze spannende strijd Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2017 mag noemen en uitgezonden wordt naar de hovenierswedstrijden op WorldSkills in Abu Dhabi. De presentatie is deze middag in handen van Egbert Roozen (directeur VHG) en Marit van Bohemen (bekend van diverse tv programma’s op RTL 4 en SBS 6, waaronder Tuinieren met Kijkers en Klussen met Kijkers). Tijdens de laatste beursdag op 19 februari aanstaande zijn de aangelegde wedstrijdtuinen te bewonderen.

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg is in handen van VHG, de branchevereniging van ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. Het ministerie van Economische Zaken, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, AOC-Raad en WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Kijk voor meer informatie op de website van VHG (www.vhg.org) onder het kopje ‘Actueel en Agenda’.

Bron: Branchevereniging VHG