Almere, 5 februari 2015 – De Husqvarna Group heeft Kees van Opdorp (48) per 1 januari 2015 benoemd tot Regional Director GARDENA Brand Division Europe North. Hij blijft tevens statutair verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van de Husqvarna Group. Kees van Opdorp was sinds 2001 algemeen directeur van de Husqvarna Group in de Benelux voor de divisies Retail, Dealer en Construction.

Kees van Opdorp: ‘Deze nieuwe divisiestructuur van de Husqvarna Group geeft me de ruimte om me verder te ontplooien binnen het internationale speelveld van de outdoor-markt. Persoonlijk zie ik dit als een logische vervolgstap gezien mijn Benelux ervaring die ik de afgelopen jaren heb mogen opdoen’.

Husqvarna Group

Husqvarna Group is wereldwijd de grootste producent van outdoor power producten, waaronder robotmaaiers, zitmaaiers, kettingzagen en trimmers. In Europa is de Husqvarna Group met het merk Gardena marktleider op het gebied van consumentenproducten voor watergeefsystemen. Daarnaast is Husqvarna één van ’s werelds vooraanstaande leveranciers van diamantgereedschappen voor de bouwsector en steenindustrie. Producten en oplossingen van de Husqvarna Group worden verkocht via dealers en retailers aan zowel consumenten als professionele gebruikers in meer dan 100 landen. De netto omzet bedroeg 30 miljard SEK in 2013 en het gemiddelde aantal medewerkers was 14.000 in meer dan 40 landen.