Opmerkelijk licht en praktisch

Steeds meer particuliere gebruikers en gelegenheidstuiniers zoeken krachtige, maar tegelijk aantrekkelijk geprijsde accumachines om klussen rond het huis en in de tuin op te knappen. Voor die doelgroep biedt STIHL binnenkort drie nieuwe accumachines aan. De nieuwe instapserie omvat de accuheggenschaar HSA 45, de accukantenmaaier FSA 45 en de accubladblazer BGA 45. Alle machines zijn bijzonder licht en praktisch. Met de geïntegreerde lithium-ionaccu van 18 V zijn ze bovendien perfect bruikbaar in kleine tot middelgrote tuinen.

Hagen, struiken en kanten van grasperken trimmen, paden en andere oppervlakken schoonmaken: voor wie snel resultaat in die drie disciplines wil zien, zal STIHL drie nieuwe instapmachines voor kleine tuinen in zijn assortiment opnemen. De machines combineren de voordelen van de accutechnologie – namelijk werken zonder kabel, zonder gehoorbescherming en zonder emissies – met een uitstekend prestatievermogen. En dat tegen een aantrekkelijke prijs. Het hart van de drie nieuwe modellen is een geïntegreerde lithium-ionaccu van 18 V die via een aparte laadkabel opgeladen kan worden. Zodra de accu volledig opgeladen is, stopt de laadprocedure automatisch. Loskoppelen van het net is niet nodig. Na een druk op de knop geeft de laadindicator op de machine de resterende arbeids- en laadtijd op elk moment aan. Dankzij de vast ingebouwde accu zijn de machines bijzonder licht en handzaam. Er is immers geen accuschacht nodig en de geïntegreerde accu vergt geen eigen behuizing. Daarnaast bieden ze talrijke voor STIHL kenmerkende comfortdetails. De machines zijn perfect uitgebalanceerd en zijn voorzien van een ergonomisch verbeterde softgreep waarmee ze eenvoudig en veilig te gebruiken zijn. Een activeringssleutel staat garant voor de hoogst mogelijke veiligheid bij de opslag, het onderhoud en het transport. Wanneer deze sleutel uit het toestel getrokken wordt, valt de stroom weg.

stihl-hsa-45-produktAccuheggenschaar HSA 45

Met de handige accuheggenschaar krijgen de hagen en struiken in de tuin in een handomdraai weer hun ideale vorm. De machine weegt niet meer dan 2,3 kg en is uitgerust met een 50 cm lang mes dat zuivere snoeiresultaten levert en waarmee het werk snel opschiet. Dankzij de bijzondere geometrie van de snijtanden kunnen eenjarige takken met een diameter tot 8 mm moeiteloos gesnoeid worden.

stihl-bga-45-produkt
Accubladblazer BGA 45

Bladeren, klein vuil of snoeisel, dat maakt niet uit: met de accubladblazer BGA 45 zijn oppervlakken tot 80 m² in de buurt van de woning snel en comfortabel schoongemaakt. Bijzonder praktisch: de compacte en 2 kg lichte machine kan boven een laadstation op de muur plaatsbesparend opgeborgen en tegelijk opgeladen worden. Zo is ze op elk moment gebruiksklaar.

stihl-fsa-45-produktAccukantenmaaier FSA 45

Ideaal om randen van grasperken, paden en de strook rond bomen en struiken netjes en gemakkelijk te trimmen: de FSA 45 kan soepel aan de individuele gebruiker en zijn werkhouding aangepast worden. Bijvoorbeeld door de lengte van de telescopische steel en de hoek van de beugelgreep en de maaikop te wijzigen. De nieuwe maaikop PolyCut 2-2 snoeit het gras netjes en snel met twee bewegende kunststof messen. Om verticale kanten te snijden, kan de machine 90° gedraaid worden.