Zeven hoveniers hebben het positieve bericht gekregen dat hun inzending is genomineerd voor de titel Tuin van het Jaar 2018. De sterk verschillende tuinen zijn alle interessant door hun eigenheid. Ze laten ook alle zeven de hoge kwaliteit zien van professioneel ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen. 

De genomineerde tuinen zijn:
• Moderne leef-werktuin met buitenkamer van Somers Hoveniers
• Weelderige, bloemrijke villatuin van Fons Linders Tuinmeesters
• Rustgevende subtiele patiotuin van De Rooy Hoveniers
• Lounge-leeftuin met Marokkaans tintje van Hendriks Hoveniers
• Tropische verrassing’-tuin van Paul Casteleijn Hoveniers
• Compact voortuinengroen van Lindenbosch tuinarchitectuur
• ‘Stylish’ stadse gezinstuin van Biesot Tuinen en Parken

Van vakmanschap tot creativiteit
De vakjury heeft de genomineerde tuinen beoordeeld op de volgende vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces, zijn meegenomen in de afwegingen.

Vak- en publieksprijs
De vakjury kiest dé winnaar van de Tuin van het Jaar 2018. Daarnaast is er – net als voorgaande jaren – op Facebook een wedstrijd voor de publieksprijs, waarbij iedereen kan stemmen op de mooiste tuin. De data worden op een later tijdstip gecommuniceerd.

Veel publiciteit
De media-aandacht voor deze wedstrijd blijft onverminderd groot in vak- en publieksbladen en op social media. Ook de uitreiking in het voorjaar van 2018 draagt daaraan bij. De publiekswedstrijd op Facebook zorgt dankzij de foto’s en filmimpressies van de genomineerde tuinen, voor veel extra publiciteit bij het grote publiek. De inzending met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs; de genomineerde hovenier kan met een eigen campagne de olievlekwerking én kans op de publieksprijs vergroten.

Bron: VHG