Daniël Lohues is een zanger uit Drenthe. Met een paar woorden die simpele zinnen vormen bezingt hij de mooiste levenswijsheden. Eén van zijn liedjes heet ‘Nooit stoppen met proberen’. De kern van ondernemen!

Dit is vaak zo moeilijk. We stoppen te vroeg met proberen en leren. Je begint jong als ondernemer. Geen klanten, geen personeel, geen zekerheid. Wat wel? Lef, veel lef! Niet bang om te mislukken. Vallen maar weer opstaan. Gewoon doen. Niet bang zijn.

Want toen je startte was het tijd voor een nieuwe aanpak! De concurrentie was verslapt en ingedut. Jong maar overtuigd dat jij met je bedrijf een gat in de markt ging vullen. Voldoende potentie voor het halen van genoeg omzet.

De kunst van ondernemen is niet alleen beginnen maar de zaak ook draaiende houden. Openstaan voor veranderen en nieuwe ontwikkelingen.

Waar is die tijd gebleven? Ik zit nu aan tafel met diezelfde ‘jonge ondernemers’. Ze zijn ouder geworden. Vaak is er weinig terug te vinden van de idealen van toen. Alles is inmiddels al eens geprobeerd. Het vuur is gedoofd. Niets werkt, niets wil meer. De teneur van het gesprek: de omzet loopt terug, de consument gaat voor goedkoop, het is crisis en de jonge ondernemers van tegenwoordig maken het allemaal kapot.

Tja, en nu? Als je niets doet weet je zeker dat er niets verandert. Nooit stoppen met proberen! Deze midlifecrisis in je bedrijf moet je tegengaan. De kunst van ondernemen is niet alleen beginnen maar de zaak ook draaiende houden. Openstaan voor veranderen en nieuwe ontwikkelingen. Een frisse blik van buiten kan je bedrijf die hoognodige boost geven.

Alles heeft zijn tijd. Succes stopt niet met ouder worden! Nieuwe energie krijg je door nieuwe dingen te doen. Luister eens naar het liedje van Daniël Lohues. Ga niet bij de pakken neerzetten. Nooit stoppen met proberen!