op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

HARDENBERG – Peter Kuipers Munneke en Lodewijk Hoekstra spreken op 9, 10 en 11 januari tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Kuipers Munneke is klimaatonderzoeker en weerman bij de NOS. Hij zal uitleggen waardoor het klimaat eigenlijk verandert en wat dat precies voor de groenbranche in Nederland betekent. Hoekstra is tv-presentator en oprichter van NL Greenlabel. Hij geeft een presentatie over duurzaam inrichten van tuinen en buitenruimtes.

Bron afbeelding: NOS

 
De bezoekers van De Groene Sector Vakbeurs kunnen beide presentaties bijwonen in Het Groene Inspiratiepark, midden op de beursvloer. De lezing van Peter Kuipers Munneke is op woensdag 10 januari van 14.00 tot 14.45 uur en van 17.00 tot 17.45 uur. De presentatie over duurzaam inrichten van tuinen en buitenruimtes door Lodewijk Hoekstra is te volgen op donderdag 11 januari van 15.00 tot 15.30 uur.

Espalier, Wildkamp, VHG en Husqvarna

Naast deze presentaties zijn er in Het Groene Inspiratiepark ook lezingen te volgen van Lotte de Jong namens Espalier over de nieuwste mogelijkheden van online en duurzaam werken, Wildkamp legt uit hoe zij aan de hand van praktijkvoorbeelden hoveniers kunnen helpen in het afkoppelen, infiltreren en draineren van regenwater en VHG geeft een presentatie over welke verspillingen er zijn en hoe een bedrijf deze kan voorkomen. Arian Essenstam (Husqvarna) geeft op beursdag 1 en 3 een workshop over de nieuwe manier van grasonderhoud, waarbij het gebruik van robotmaaiers in de groenvoorziening nader wordt toegelicht.

Negentiende editie

De Groene Sector beleeft op 9, 10 en 11 januari 2018 haar negentiende editie in Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 18.000 professionals uit de groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Meer informatie is te vinden op: www.groenesector.nl.