Dé nationale competitie voor de best aangelegde particuliere tuin gaat weer van start! Vanaf 17 mei kunnen hoveniers hun mooiste tuinproject insturen om mee te dingen naar de prestigieuze titel Tuin van het Jaar 2019. De wedstrijd zet jaarlijks het mooiste werk van de meest vakkundige hoveniers in de spotlights. Vele tuinliefhebbers en potentiële klanten worden zich nog meer bewust van de waarde van een vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden tuin.

Wie durft?
Branchevereniging VHG daagt álle hoveniersbedrijven in Nederland uit hun mooiste particuliere tuinen in te sturen en mee te dingen naar de eervolle titel Tuin van het Jaar 2019. Hoveniers kunnen zich met hun inzending aanmelden tussen donderdag 17 mei en vrijdag 15 juni. Op https://www.vhg.org/nl/de-tuin-van-het-jaar-2017staan het inschrijfformulier en de spelregels voor leden en niet-leden van VHG. De vakjury is benieuwd naar uw project en zal uw inzending beoordelen. Elke inzender krijgt een schriftelijk juryrapport.

Veel publiciteit
De wedstrijd vestigt de aandacht op het vakmanschap van hoveniers en trekt daarmee veel aandacht van vakbladen en overige media. Genomineerden staan twee keer in de belangstelling en de winnaar profiteert (soms meer dan) een jaar lang van deze eretitel. In het voorjaar van 2019 reikt de vakjury de prijs Tuin van het Jaar 2019 uit tijdens een feestelijke bijeenkomst.