De Dutch Lily Days worden dit jaar officieel geopend bij Van den Bos Flowerbulbs in Honselersdijk. Het wordt de zevende editie van de jaarlijkse open dagen van geheel lelie-telend Nederland. Op de openingsdag, dinsdag 6 juni, krijgt de start van de Dutch Lily Days altijd een extra feestelijk tintje. Dat wordt er dit jaar aan gegeven met de doop van een nieuwe roselily door Paul Deckers, hoofdarrangeur jaarlijkse bloemversiering “Urbi et Orbi” /Sint Pietersplein Rome.
 
De invulling van de officiële opening is een goede metafoor voor het vergrote geloof in de leliesector. Tevens vindt bij de opening een competitie plaats van het mooiste bruidswerk door internationale bloemisten, gejureerd door de aanwezige, internationale pers. Sinds het begin van de Dutch Lily Days, zes jaar terug, heeft het event ertoe bijgedragen dat de lelie veel extra aandacht krijgt. Zowel op Nederlandse schaal, als ook internationaal. De vierdaagse ‘etalage’ van de lelieteelt is ook iets wat door een groeiend aantal buitenlandse bezoekers op waarde wordt geschat. Ook door de aansluiting met de Flower Trials, die een week later worden gehouden.
 

Honderd nieuwe variëteiten

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni staan bij dertien grote lelieveredelaars en -handelaren de deuren open, verspreid over Nederland. Elk jaar presenteren die ongeveer honderd nieuwe variëteiten, een bewijs dat de lelieteelt wereldwijd flink in de lift zit. Die nieuwe soorten zijn bij alle deelnemende bedrijven bloeiend te bewonderen.
 

Doop nieuwe roselily

De innovatie in de leliesector beperkt zich niet alleen tot soortniveau. Bij Van den Bos ziet op 6 juni ook een nieuwe roselily het levenslicht. Met de roselily is een paar jaar terug een nieuw segment ontstaan, dat van de gevulde lelies. De bloem is bovendien stuifmeelvrij, om consumenten een extra plezier te doen. Ook door de roosachtige vorm van de bloem is de roselily een aantrekkelijke nieuwkomer in het sortiment.
 

Grote belangstelling

De officiële opening van de Dutch Lily Days is op dinsdag 6 juni gepland om 12.00 uur bij Van den Bos Flowerbulbs, Dijkweg 115 in Honselersdijk. Het event is uitsluitend voor de vakhandel. De verwachting is dat die in grote getale aanwezig zal zijn.
 

Deelnemers op een rij

Alle deelnemende bedrijven aan de Dutch Lily Days zijn van 6 tot en met 9 juni geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Bezoekers kunnen terecht bij Van den Bos Flower­bulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Onings Holland Flowerbulbs, C. Steenvoorden BV, GAV Lillies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten. Voor meer informatie kan men terecht op de site www.dutchlilydays.nl.