Wil je als sporter een topprestatie leveren dan heb je één ding nodig: focus. Is ondernemen ook een topsport? Ook bij succes in het ondernemen is focus belangrijk. Een sporter traint  uren uren jarenlang om op het hoogste niveau te komen. Iedere topsporter wil goud halen op de Olympische Spelen. De beste zijn. Net als sporten heb je ook als ondernemer een lange weg te gaan vol uitdagingen om je doel te bereiken. Houd je focus?

Je wordt al snel makkelijk afgeleid. Ook in onze branche zien wij dat maar al te vaak. Bijzaken als webshops, dealers van kunstgras, bestratingsmateriaal en ga zo maar door. Een sporter is gedreven en houdt zijn einddoel voortdurend in de gaten. Als ondernemer moet je hetzelfde doen. Haal je de eindstreep wel als je je laat afleiden door bijzaken?

Ook als ondernemer moet je voor goud gaan. Succesvol worden en focus houden is een grote uitdaging. Soms speelt geluk ook een factor. Maar hoe je omgaat met toevallige factoren, is wat je definieert als topondernemer. Denk je in problemen of in kansen en mogelijkheden?

Een topsporter en ondernemer gaan allebei uitdagingen niet uit de weg. Het einddoel is wat telt. Ze grijpen uitdagingen aan als kansen om hun einddoel nóg beter te bereiken. Hoe ze dat doen? Dat doen zowel de topsporter als de ondernemer met één ding: focus.

linkedin_groups_tuinkeur

Reageer ook op de LinkedIN discussie!

Met vriendelijke groet,

jelle_westra_tuinkeur

Jelle Westra
Directeur Stichting TuinKeur
www.tuinkeur.nl