Onkruid groeit. De taak aan groenbeheerders en onkruidbestrijders om straten, wegen en pleinen van onkruid te ontdoen. De juiste weersomstandigheden zijn hierbij van belang. Niet alleen omdat buiten werken in de zon nu eenmaal prettiger is, maar ook omdat er bij onkruidbestrijding conform de DOB-methode strenge milieuregels gelden. Bestrijdingsmiddelen kunnen niet zomaar op elk moment ingezet worden. Bijvoorbeeld bij regen en wind. En daar was nogal eens sprake van in 2012. Met het wisselvallige Nederlandse klimaat kan de online planningstool, actuele weerinformatie en de cursus Weer en onkruidbestrijding van weerinstituut MeteoVista uitkomst bieden.

Voor alle betrokkenen bij onkruidbestrijding conform de DOB-methode verzorgen wij een aantrekkelijke cursus over de relatie tussen het weer en werkzaamheden bij onkruidbestrijding.

Of je het werk nu uitbesteedt, of in eigen beheer uitvoert, Meteovista en PPO (Wageningen UR) geven inzicht in weersverwachtingen en Duurzaam Onkruid Beheer.

Voor uitvoerders is het goed te weten dat de cursus is goedgekeurd door Bureau Erkenningen met 2 spuitlicentie-punten voor de verlenging van het vakbekwaamheidsbewijs.

Cursus Weer en onkruidbestrijding

Donderdag 17 oktober – of –
Vrijdag 15 november
Van 9.00 tot 16.00 uur, Nijkerk

Ochtend:

  • Hoe werkt de atmosfeer?
  • Weersystemen + opdracht
  • Duurzaam Onkruid Beheer
  • Weersverwachtingen + opdracht

Middag:

  • Veldpraktijk waarnemingen
  • Certificering
  • DOB-fax, registratie en dosering

De kosten bedragen € 275 per persoon (excl. btw), incl. koffie, thee, lunch en een bewijs van deelname. Voor registratie en verlenging van de spuitlicentie worden € 25 administratiekosten in rekening gebracht.

Wil je je opgeven, klik hier of stuur een e-mail naar administratie@meteovista.nl o.v.v. ‘Cursus onkruidbestrijding’ en de gewenste cursusdag en wij zullen je verder informeren.

Bron: Meteo Vista