Kinderboerderij De Uylenburg is al jaren een uitvalsplek voor veel gezinnen om heerlijk even te onthaasten. De op een na oudste kinderboerderij van de hoofdstad heeft sinds een aantal maanden een groot probleem. Voorheen hielp de gemeente de stichting met haar onkruidbestrijding maar door de bezuinigingen is hier nu geen ruimte meer voor. Het onkruid heeft nu dus de vrije hand met als gevolg dat de bestrating van de boerderij glad en gevaarlijk wordt als de herfst straks invalt. Bestrijding met chemische middelen is natuurlijk uit den boze, en met de hand wieden tussen de tegels is veel te veel werk.

Dit verhaal is terloops het management van WAVE weed control ter oren gekomen. WAVE is een grote speler op het gebied van duurzame onkruidbestrijding en maakt hiervoor gebruik van 100% heet water. En ook WAVE hecht aan een gezonde en veilige omgeving. Men is in contact getreden met Tanja Mulder (de coördinator van de vrijwilligers bij De Uylenburg) om de perfecte oplossing voor de ontstane situatie bij de Kinderboerderij te bieden. De Mini Series, de nieuwste aanwinst van WAVE binnen de productportfolio van onkruidbestrijding is namelijk dé oplossing voor dit probleem. Omdat er door het team van vrijwilligers van De Uylenburg belangeloos wordt gewerkt om deze unieke plek te behouden, heeft WAVE besloten deze machine belangeloos ter beschikking te stellen.

Op 24 oktober vond de officiële overdracht plaatsvinden en zullen medewerkers van De Uylenburg en WAVE gezamenlijk het onkruid gaan bestrijden.

Kinderboerderij De Uylenburg is, op de boerderij in Artis na, de oudste kinderboerderij van Amsterdam. Gelegen in het Rembrandt park in Amsterdam West is het werkelijk een rustpunt voor jong en oud. De kinderboerderij is rolstoelvriendelijk ingericht zodat zowel oud als jong, valide en minder valide kan komen genieten van de lieve dieren en de oergezellige sfeer. En na 24 oktober kan dit ook weer voor de volle 100% onkruidvrij .