In 30 jaar de koudste en warmste tegelijk…

Al vroeg vanochtend ontvingen we diverse telefoontjes en verschenen er felicitaties op Facebook. Ons dertigste jaar en de opening van het nieuwe entreegebouw is bij velen niet onopgemerkt gebleven. Na maanden van bouwen, poetsen en planten worden we extra warm, en natuurlijk ook emotioneel van al die lieve en bemoedigende berichtjes.

We zijn natuurlijk hartstikke trots.. voelen ons ook best wel een beetje stoer met de nieuwe expansie, maar tegelijkertijd vinden we het ook heel spannend omdat we nog nooit zo’n grote investering in 1 jaar tijd gedaan hebben. Ons entreegebouw is geweldig mooi geworden, vinden we zelf. We hebben op deze koudste seizoensopening ooit helaas nog geen bezoekersreacties mogen ontvangen, maar dat gaat zaterdag en zondag tijdens de preview voor onze leden zeker nog komen. Ook al omdat nu duidelijk wordt dat de temperaturen weer gaan stijgen!

GEREMD DOOR DE KOU

Onze tuindienst was vorige week helemaal klaar met de schoonmaak van de tuinen. De laatste 15 meter van de slagbomen op het parkeerterrein tot de straat lukte net niet meer doordat het spuitwater ter plekke bevroor.
In de borders hebben de planten zich uit bescherming voor even een beetje teruggetrokken. We kunnen niet wachten om ze met onze cultivators weer tot leven te wekken.

GEEN IKEA MEER

Met de nieuwe entree is de hele infrastructuur veranderd.. geen verplichte routes meer. Via het glazen entreegedeelte ben je gelijk binnen en wijzen de nieuwe kleurrijke richtingspalen je de weg. Bovendien ontvangt elke bezoeker een handzaam nieuw parkboekje (32 pagina’s) met tekst en uitleg!

PLANNEN VOOR DE TOEKOMST

Die van ons zijn helder. We willen onze tuinbeleving zo aansprekend en in zoveel mogelijk varianten aanbieden aan iedereen die er maar een beetje voor openstaat.
We koesteren daarbij de talrijke samenwerkingsverbanden met groene bedrijven en organisaties. We gaan er vanuit dat de door ons ingezette vernieuwingsdrift daarbij een extra positieve rol mag gaan spelen.
Als jouw toekomstplannen nog niet helemaal duidelijk zijn, dan dragen we met liefde een plantje bij. We kunnen natuurlijk niet alles maar op het gebied van Tuingeluk hebben we veel te bieden:

  • 10 & 11 maart | Gratis schetsadvies van onze Dutch Quality Gardens hoveniers
  • 23 en 24 maart | Tuinstartersdagen

LAAT DE LENTE MAAR KOMEN

Op TuinIdee lieten we (zo blijkt achteraf) de kleurrijkste stand van de beurs zien. Voor ons gewoon de manier om tuin te laten zien. Laat maar snel komen die lente zodat we het ook buiten weer helemaal waar kunnen gaan maken. Koud en warm tegelijk, dat is precies hoe we ons nu voelen. Buiten waait een stevige vrieskou maar in onze gedachten schijnt de lentezon. Zoals gezegd mede ook door al jullie berichtjes en felicitaties bij deze nieuwe start!

Bron: De Tuinen van Appeltern – Ben van Ooijen