We zijn weer geopend. Vroege vogels kunnen weer terecht voor nieuwe inspiratie, voor advies en het ontwaken van ons park. De tuinen liggen er super strak bij. Elk paadje is geschrobd, elke border gespit en aangeharkt. Tientallen nieuwe ideeën zijn en worden nog ingepast. Je ziet zeker nog hoveniers aan het werk met nieuwe tuinafscheidingen of luxe buitengebouwen. De lente komt er aan, de eerste bollen en vaste planten bloeien. Bij ons is het gras al best wel groen en we leggen je graag uit hoe dat komt. Een nieuw seizoen.. Appeltern is bij uitstek geschikt voor iedereen die een nieuwe tuin of tuinseizoen tegemoet gaat… Diverse cursussen en workshops.. Elk weekend hoveniers advies en natuurlijk zoals elk voorjaar de Tuinadviesdagen.

OPENING PARK

Na drie maanden bouwen, verbouwen, poetsen en planten, gaan vandaag de tuinpoorten van Appeltern weer open. Voor iedereen die al vaker geweest is, zal het even wennen zijn.. de entree is voortaan meteen bij het
parkeerterrein. Door het nieuwe gebouw heen en dan ben je meteen in het park. De route is ook anders. Na binnenkomst kun je overal de tuinen in en uit. De nieuwe plattegrond en richtingbordjes wijzen je de weg. Het is
nog vroeg voor de tijd van het jaar, de tuinen moeten nog een beetje groeien, maar als je de eerste lenteprikkels wilt voelen en op zoek bent naar nieuwe ideetjes, is het nooit te vroeg.

OPENING NIEUWE ENTREEGEBOUW

We hebben er een paar jaar over nagedacht en aan gewerkt. Ons nieuwe entreegebouw wordt dit seizoen voor het eerst gebruikt. Behalve dat je binnen je kaartje koopt voor het park, is er in het gebouw een gezellig tuincafé en een uitgebreide tuinwinkel waar je leuke spullen kunt kopen. We hebben het gebouw zo ingericht dat je niet per se het park in hoeft om in het café een kop koffie te drinken of op de plantenmarkt een plantje te kopen. In het nieuwe entreegebouw is op de bovenverdieping nog heel veel ruimte om leuke tuinactiviteiten te organiseren. Wat we gaan doen is nog een verrassing.. houd onze agenda maar goed in de gaten.

OPENING NIEUWE PLANTENMARKT

We verkochten altijd al wel planten op onze oude plantenmarkt, maar meestal begonnen we daar pas in april mee en was het aanbod niet zo groot vanwege de beperkte ruimte. Met ons nieuwe entreegebouw en de daaromheen liggende ruimte gaat een al langer gekoesterde wens in vervulling. Een mooie, grote plek waar we veel meer planten kunnen uitstallen. Je weet dat we veel planten uit onze tuinen recyclen, maar tegelijkertijd willen we ook de nieuwe en beste bloeiers laten zien. Jeanette en de rest van de tuindienst gaan er voor zorgen dat er altijd wel nieuwe ontdekkingen gedaan gaan worden.