Vorige week zijn door heel Nederland diverse tuinen belangeloos opgeknapt door diverse hoveniers voor het project Hovenier Helpt. Zo ook in Meppel werd er een project uitgevoerd voor Hovenier Helpt. Onder leiding van Hovenier Tim de Vries uit Rouveen in samenwerking met medewerkers van TuinKeur. In totaal is er door 7 personen met man en macht aan de tuin gewerkt, zodat de kinderen van basisschool Het Kompas en de Sprinkels weer volop kunnen genieten van hun tuin.

De kinderen hebben een deel van de nieuwe tuin mogen beplanten met bollen. (hiervoor dank aan I-Bulb voor het beschikbaar stellen van de bloembollen). Hierdoor zal het ook in het komend voorjaar een vrolijk geheel worden. Omdat het scholen vaak aan mensen en middelen ontbreekt om de tuin bij te houden hebben we geprobeerd deze onderhoud vriendelijk te maken. Het resultaat mag er zijn. Om ervoor te zorgen dat er genoeg energie was om te kunnen werken heeft de school ervoor gezorgd dat er tussen de middag een warme hap beschikbaar was. Alles bij elkaar een leuke dag met veel reacties een prachtig resultaat en een dankbare school.

Logo iBulb

Wat is Hovenier Helpt?
Eind september staat in het teken van Hovenier Helpt! Een week lang zetten hoveniers hun vakmanschap in om andere mensen te helpen. Verras bijvoorbeeld je buurvrouw die slecht ter been is met een hovenier die haar tuin komt verzorgen. Hovenier Helpt wanneer je een goede daad wil doen! Of het nu het vergroenen of opknappen van een tuin is, je kunt een project aanmelden op www.hovenierhelpt.nl.