Met ingang van 1 januari 2018 neemt Den Ouden Groep uit Schijndel de activiteiten en locatie over van het recyclingbedrijf ‘Reijnders Groenrecycling BV’ uit Kelpen-Oler (Limburg).

De werknemers (een tiental) zullen tevens worden overgenomen. Met deze overname verstevigt het familiebedrijf Den Ouden Groep haar strategische positie in Midden-Limburg. 

Den Ouden Groep neemt Reijnders Groenrecycling BV over

Reijnders Groenrecycling BV is net als Den Ouden Groep een echt familiebedrijf en opgericht in 1945 als agrarisch loonbedrijf. Momenteel bestaan de werkzaamheden vooral uit het verwijderen, transporteren en be- en verwerken van diverse groenstromen tot hoogwaardige producten, zoals bodemverbeteraars en biomassa. Ook bosbouw is een specialisme van het bedrijf. De directie van Reijnders bestaat uit twee personen, namelijk Rob en Paul Reijnders. Beide heren hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met Groenrecycling, waarbij Rob verantwoordelijk is voor de uitvoering en Paul het administratieve en financiële gedeelte regelt.

“Om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen hebben wij voor Den Ouden Groep gekozen voor de overname. Wij zijn al ruim 15 jaar een goede partner en Den Ouden Groep is een vergelijkbaar familiebedrijf”, zegt Rob Reijnders. “Ook Jacques Reijnders van de tweede generatie staat volledig achter deze overname”, voegt Paul Reijnders hieraan toe. “Dit komt omdat hij van oudsher een goede relatie had met de tweede generatie van familie Den Ouden, te weten: Berrie en Wil den Ouden en daardoor het volste vertrouwen heeft in deze toekomst van zijn zonen.”

“Met de komst van Rob en Paul Reijnders maken wij als bedrijf een zeer belangrijke stap binnen de recyclingbranche voor groene reststromen en afvalhout”, volgens Jochem Langenhuijzen, Directievoorzitter van de Den Ouden Groep. Rob en Paul bieden door hun jarenlange ervaring niet alleen de benodigde kennis aan ons bedrijf, maar zij beschikken ook over een groot netwerk binnen Nederland en Duitsland waardoor wij nog beter ons productaanbod van biobrandstoffen en bodemverbeteraars kunnen uitbreiden.

De locatie in Kelpen-Oler heeft een grootte van drie hectare en gaat “Den Ouden Locatie Midden-Limburg” heten.

Bron: Den Ouden