Saarbrücken, Duitsland, 22 mei 2017 – De merkenfamilie van MTD Products AG breidt zich uit. Vanaf juli 2017 wordt het Israëlische bedrijf F. Robotics Acquisitions Ltd. onder de paraplu van het traditionele Amerikaanse bedrijf MTD genomen. Het Friendly Robotics merk Robomow® is wereldwijd marktleider op het gebied van robotgrasmaaiers en voegt daardoor specialistische expertise toe aan het bedrijf.

F. Robotics Acquisitions Ltd. is opgericht in 1995 in Pardesiya, Israël. Het bedrijf heeft 22 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke en zeer innovatieve robotmaaiers. Met Europa als belangrijkste verkoopmarkt hebben deze robotmaaiers meerdere onderscheidingen ontvangen in een reeks producttests.

Met de integratie van het merk streeft MTD ernaar de vooruitstrevende technologie van deze specialist te gebruiken voor de ontwikkeling van het gehele MTD-merkportfolio in Europa en de VS en de expertise van robotmaaiers op de lange termijn uit te bouwen. Het merk Robomow® wordt door MTD gecontinueerd en geïntegreerd in de bestaande internationale merkenportefeuille. “Zowel MTD als F. Robotics zien door deze overname een enorm potentieel voor al onze merken, een mooie kans om onze krachten te bundelen.”, zei Rob Moll, CEO, MTD Products. “In eerste instantie kijken we naar het integreren van de Robomow®-technologie in onze merken Cub Cadet® en WOLF-Garten®. Tegelijkertijd verwachten we dat het merk Robomow® profiteert van MTD’s wereldwijde bereik en aanwezigheid.”

“De jaarlijkse groei van meer dan 30 procent geeft weer dat de Europese robottechnologie, inzetbaar voor grote en kleine tuinen, een reeds gevestigde groeimarkt is. Het wereldwijde marktvolume voor  robottechnologie bedraagt momenteel 1,6 miljard euro. Het stimuleren van de vraag op de Noord-Amerikaanse markt en het verkrijgen van extra marktaandeel wereldwijd zijn onder andere de doelstellingen van MTD”, vervolgt Moll verder.

Na de samenvoeging met MTD blijft het hoofdkantoor van F. Robotics Acquisitions Ltd. in Pardesiya, Israël. Bedrijfsactiviteiten worden door het bestaande managementteam voortgezet en zullen door de MTD-afdelingen in Europa, Noord-Amerika en Azië worden ondersteund, met het oog op de realisatie van groei- en innovatiedoelstellingen. “In de a gelopen 22 jaar hebben we ons gericht op het ontwikkelen van innovatieve technologieën en toonaangevende robotmaaiproducten. “We zijn enthousiast om te zien dat deze investering via het wereldwijde distributienetwerk en de toonaangevende merken van MTD het volle potentieel kan bereiken”, aldus Udi Peless, CEO van F. Robotics.

F. Robotics ontwikkelde met Robomow® de aller eerste robot grasmaaier wereldwijd. Beide bedrijven hebben een uitstekende reputatie op het gebied van innovatie in de snel bewegende grasmaaier- en tuinmachinemarkten. Sinds de oprichting in 1995 heeft F. Robotics Acquisitions Ltd. zes generaties oplaadbare robotmaaiers voor residentieel gebruik op de markt gebracht. De modellen variëren in maaibreedten en in hun bereik, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op verschillende gazongroottes. Alle Robomow® robots worden elektronisch gestuurd via een individueel programmeerbaar schema en rijden automatisch terug naar hun laadstation wanneer  dat nodig is. Tijdens het maaien werken de Robomow® robotmaaiers zo stil dat het zelfs mogelijk is om ‘s nachts te maaien. Naast de handmatige bediening is een smartphone-app een extra, vooral gebruiksvriendelijke optie. Via deze app kunnen alle instellingen van de robotmaaier worden opgeroepen en de maaitijden gemakkelijk worden ingesteld.
Van de zes productreeksen is de Robomow® RX serie het meest opmerkelijk: het is momenteel de kleinste robotmaaier op de markt, speciaal ontworpen voor kleine gazons vanaf 150 vierkante meter. Deze nieuwe productontwikkeling wordt gepresenteerd op de IFA 2017 en is al verkrijgbaar in winkels vanaf 499 euro. Met de overname van F. Robotics Acquisitions Ltd. heeft MTD sinds 2015 haar vierde overname
afgerond, waardoor de technologische voorsprong van het bedrijf wordt versterkt en een uiterst innovatieve positionering met het oog op de toekomst plaatsvindt. De bedrijven CORE Outdoor Power (CORE), Precise Path Robotics en ATT werden in 2015 door MTD verworven. De COREaccu- aangedreven motortechnologie zorgt voor een aanzienlijk hoger koppel en meer efficiëntie dan andere accu aangedreven motoren tot op heden. Precise Path Robotics en zijn robotgolfmaaimachine RG3 is een aanvulling op MTD’s expertise op het gebied van sport- en golfgrasverzorging, uitgebreid door de grote maaimachines van ATT voor sportterreinen.

Over MTD

MTD, de “Modern Tool and Die Company”, met zijn hoofdkantoor in Cleveland, Ohio, is een van ‘s werelds grootste fabrikanten en detailhandelaren van gemotoriseerde tuinmachines. MTD Products Inc. werd opgericht in 1932 door de Duitse ingenieurs Theo Moll, Emil Jochum en Erwin Gerhard en is tot op heden familiebezit. MTD heeft productiecapaciteiten in de VS, Mexico, Azië en Europa en heeft circa 10.000 mensen in dienst, in 183 landen wereldwijd. MTD biedt elke tuinier – professionele of hobby tuinier – een productassortiment van vier merken op de Europese markt; Cub Cadet®, WOLF-Garten®, ARNOLD® en ook MTD®, een aanbod voor nagenoeg elke toepassing in de tuin. Elk merk wordt gekenmerkt door middel van individualiteit en onmiskenbaar design. Al de merken samen omvatten een breed spectrum aan zaden, meststoffen, handgereedschappen en gemotoriseerde tuinmachines; van elektrische grasmaaiers tot en met een veegmachine voor zitmaaiers. Voor meer informatie over MTD, bezoek www.mtdeurope.com

Over Robomow®

F. Robotics Acquisitions Ltd ontwikkelt, produceert en distribueert een complete lijn van Robomow® robotgrasmaaiers over de hele wereld. Het bedrijf, opgericht in 1995, is een toonaangevende fabrikant en marketeer die zich uitsluitend richt op robotgrasmaaiers. Robomow®’s state-of-the-art en bekroonde maaimachines worden geproduceerd met unieke technologieën welke in meer dan twee decennia zijn doorontwikkeld. Robomow®’s producten zijn allemaal geïnspireerd door het doel om het leven makkelijker en aangenamer te maken.