Leiden – Twee bijzondere mensen hebben hun eigen lelie gedoopt. Patty Brard doopte een dubbel bloemige roze lelie tot haar eigen naam en Kees Tol een stoere witte lelie. De doop vond 3 juni in feestelijk sfeer plaats tijdens de pers aftrap van de Dutch Lily Days in de Regentenkamer te Leiden.

Patty Brard is een van de grootste diva’s binnen de Nederlandse showbizz. Ze was leading lady van LUV, een destijds zeer populaire Nederlandse meidengroep. Later presenteerde ze praatprogramma’s en was ze onderdeel van verschillende realityshows. Vandaag de dag is ze vooral bekend als presentator van SBS6 Shownieuws en Bonje met de Buren. De nieuwe lelie Patty Brard is een roze oriental lelie met een dubbele bloem en is veredeld door lelie veredelaars Gebroeders Vletter & Den Haan.

Kees Tol is sinds een aantal jaar uitgegroeid tot een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Hij presenteerde voor de publieke omroep verschillende programma’s samen met zijn mede-Volendammers Jan Smit en Nick & Simon. Daarnaast is hij één van de vaste presentatoren van SBS6 Shownieuws.Vorig jaar presenteerde hij bij het programma Hollands Beste Bloemstylist wat hij dit jaar wederom zal doen. Ook de nieuwe lelie Kees Tol is veredeld door Gebroeders Vletter & Den Haan. Het is een egaal witte LOO hybride waarbij de bloem prachtig opent tot een gigantisch juweel van gigantisch formaat.

Dutch Lily Days
Tijdens de Dutch Lily Days worden nieuwe lelie introducties en soortkruisingen getoond aan telers, exporteurs en handelaren. Kijk voor meer informatie op www.dutchlilydays.nl.
219947_9913f