Beurs wordt gewaardeerd om kwaliteit aanbod en bezoek

De 33e editie van Plantarium heeft aangetoond dat een licht herstel in afzet van tuinplanten merkbaar is. Ten opzichte van vorig jaar heerste er een beduidend positieve sfeer op de beurs. De bezoekers waarderen de kwaliteit van de beurs die met name gevormd wordt door de kwaliteit van de stands. Dit vertaalde zich in keuringsresultaten van de keuringscommissies van de KVBC.

De groene lijn op de beursvloer_1024Plantarium 2015 is bezocht door 17.150 bezoekers, nagenoeg gelijk aan vorig jaar. Het aantal van 10.905 commercieel vakbezoek ligt iets hoger dan vorig jaar toen 10.650 vakbezoekers een bezoek brachten en betekent een stijging van 2,5%. Voorlopige cijfers geven aan dat een kwart van de bezoekers uit het buitenland komen, uit 40 verschillende landen.

Positieve reacties

De reacties van de bezoekers op de beurs waren zeer positief. Mede door de vernieuwde lay-out werd de beurs als open en ruimtelijk ervaren en iedereen was enthousiast over de verbinding met GROEN-Direkt. De highlights van de beurs waren de 106 nieuwigheden op plantgebied, de inzendingen voor de persprijs, de levende tuin en De Groene Stad inzending, het Technoplaza en de pop-up demonstraties van Judith de Frankrijker. En last but not least het gevarieerde sortiment dat door de deelnemers uit Nederland en 11 andere landen werd gepresenteerd. De activiteiten tijdens de beurs zoals de Klantencontactavond, het Rabocafé en Plantarium by Night werden door de deelnemers zeer positief gewaardeerd.

Prijzen

Hydrangea macrophylla ‘Ruby Tuesday’ (MAGICAL RUBY TUESDAY) van De Jong Plant BV uit Boskoop is uitgeroepen tot beste Nieuwigheid. Hydrangea macrophylla Music Collection® en Cosmos bipinnatus ‘Xanthos’ wonnen de Persprijs. En de stands van J.G. Cammeraat vof en TPK Media & Events (Retail Experience Shop) kregen het predicaat beste stand Plantarium 2015.

Plantarium 2016 wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 in het Plantarium gebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.