De afgelopen dagen zijn er weer hitte records genoteerd. Ook op Plantarium waren deze tropische temperaturen merkbaar. Ondanks de warmte was er op de beurs een positieve sfeer en een perfect klimaat voor het zakendoen. Het aantal commercieel vakbezoek heeft er niet onder geleden. Wel is het totaal aantal bezoekers iets achtergebleven. Door de ruime opzet met alle verkoeling gevende groene planten was er echt sprake van een cool Plantarium.

 

16.100 bezoekers hebben Plantarium 2016 bezocht. Dit zijn er 1.000 minder dan voorgaande jaren. Het aantal commercieel vakbezoek ligt met 10.600 op hetzelfde peil als twee jaar geleden toen 10.650 vakbezoekers een bezoek brachten aan de beurs.

 

Goede beurs gedraaid

Bestuursleden hebben bij hun rondgang over de beurs van alle standhouders positieve geluiden te horen gekregen. “Ik heb mijn klanten uitgebreid kunnen spreken en diverse orders geschreven”, was een reactie die een bestuurder op woensdag al kreeg. “Per jaar draai ik drie beurzen. Plantarium is vanwege de diversiteit in het aanbod planten, de noviteiten en het tijdstip in het jaar, voor mij de beste beurs”, aldus een tevreden standhouder.

 

Plantarium 3.0

Op verschillende plekken op de beurs werd een doorkijk naar de toekomst gegeven. Met producten van deelnemers waren sfeerbeelden gecreëerd en producten werden in verschillende toepassingen getoond. Deze lijn wordt in 2017 doorgezet. Met de vernieuwde beursopzet neemt de organisatie zelf de regie in handen. Hierdoor kan al in een vroegtijdig stadium worden aangegeven wat een bezoeker van de beurs kan verwachten. Voorop blijft staan dat Plantarium is en blijft een plantenbeurs en eind augustus the place to be is!

 

Plantarium 2017 wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.

 

Ingang Plantarium