Beurs hipper en bron van inspiratie

Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij kiest voor een nieuwe koers voor Plantarium. Plantarium 2017: “Onder de naam Plantarium 3.0 maken we de beurs hipper en wordt het event een inspiratiebron op het gebied van groene toepassingen”, aldus voorzitter Jan Willem Griep.

De nieuwe koers vertaalt zich in een nieuwe lay-out van de beurs, de organisatie van het 1e groene festival tijdens Plantarium door en voor jongeren en de splitsing in drie vakdagen en één consumentendag. De verkiezing Beste Idee Plantarium 2017 die afgelopen jaar voor het eerst werd georganiseerd krijgt een vervolg.

Plantarium 2017

Lay-out Plantarium 2017

In de nieuwe lay-out van de beurs zijn een 10-tal Houses of Inspiration ingepland. Hier worden verrassende items getoond van pot-plant combinaties op basis van producten van zowel groene deelnemers als niet groene deelnemers. De splitsing in drie vakdagen en één consumentendag heeft ook gevolgen voor de lay-out. Deelnemers die de keuze maken voor driedaagse deelname kiezen hiermee ook voor een bepaalde plaats op de beurs. In de Greenparkhal komt een Product Promotie Plein aangevuld met een vervolg op de tuinen experience. Op zaterdag wordt de hal omgebouwd naar een consumentenplein.

Groen festival

Helemaal hip wordt het met het 1e groene festival tijdens Plantarium voor en door jongeren. “Jongeren 18-35 jaar werkend en/of studerend in de groensector, dagen wij uit om hun eigen groene festival bij ons te organiseren” vertelt een enthousiaste voorzitter. Ervaringen worden gedeeld met de Urban Greeners van Floriade 2022 die afgelopen september een 1e GROW festival hebben georganiseerd in Almere. Het inschrijfformulier ‘voor 1 dag festivalbaas’ verschijnt vanaf januari op de website van Plantarium.

Behoud groene karakter

Wat blijft is het unieke karakter van Plantarium, namelijk een plantenbeurs die bol staat van nieuwe introducties en interessante ontwikkelingen. Plantarium blijft daarmee een Europese draaischijf van de groene industrie. Aan het pakket boomkwekerij wordt toegevoegd méér uitgangsmateriaal o.a. op het gebied van perkgoed en een forse laanboom presentatie nabij het festivalterrein.

Jan Willen Griep vervolgt: “Wij hebben goed geluisterd naar onze klanten, deelnemers en bezoekers. We zijn er van overtuigd dat we met deze nieuwe koers onze deelnemers een beter podium bieden voor hun producten en diensten en aan kwaliteit van bezoek zullen winnen. Bovendien letten we op de portemonnee door drie niveaus van deelname te introduceren. Inspireren, ervaren maar vooral kunnen kopen, blijven voor ons de hoofdzaken. Deelnemen en komen zou ik zeggen”.

Inschrijven

De 35e editie van Plantarium, een jubileum editie wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Informatie en deelnameformulieren zijn te vinden op www.plantarium.nl. Vanaf 1 december is de inschrijving opengesteld.

Logo Plantarium 2017