Plantarium 2018 staat in de startblokken. De plattegrond is gereed en de contouren van de beurs zijn op de vloer uitgezet. Met nog ruim een week te gaan liggen de voorbereidingen op schema. “Het was een uitdaging om de entree van de nieuwe locatie zodanig vorm te geven dat de bezoeker bij binnenkomst zich al in een groene oase waant. Ik ga nog niet te veel prijsgeven, maar we denken dat we daarin zijn geslaagd”, zegt beursmanager Jos van Lint.

Plantarium 2018 is tot op de laatste m2 bezet. Met een beursvloeroppervlakte van 12.000 m2 is gekozen voor een compacte opzet. Net zoals in het deelnemersveld is er veel variatie in de stands. Van grote gezamenlijke stands tot kleinere stands met basis standbouw. “We hebben elke deelnemer naar tevredenheid kunnen plaatsen”, aldus Van Lint. De beursplattegrond met de laatste gegevens is te vinden op de website.

Prachtig aanbod van noviteiten Plantarium blijft dé plaats om planten die nog nooit eerder in de handel zijn gebracht te lanceren. Voor de keuring zijn 95 noviteiten aangemeld waarvan uiteindelijk 88 inzendingen geaccepteerd. De keurmeesters van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse culturen (KVBC) gaan de planten keuren. De noviteiten worden prominent in de hal langs de groene loper gepresenteerd. Een overzicht van alle noviteiten is te raadplegen op de website.

Persprijs De persprijs is één van de prijzen die jaarlijks op Plantarium wordt uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend door een jury van internationale vakjournalisten en wordt internationaal breed in de publiciteit gebracht. De persprijs wordt toegekend in twee categorieën: Tuin-, balkon- en terrasplanten en Concepten. Dit jaar zijn er veertien aanmeldingen voor de persprijs. zeven in de categorie Tuinplanten en zeven in de categorie Concepten.

Plantarium 2018 en de najaarsbeurs van GROEN-Direkt, samen onder één dak, vinden plaats van 22 t/m 24 augustus 2018 aan de Denemarkenlaan 11. De locatie is te bereiken via de vertrouwde parkeerplaats op het Greenpark Boskoop (Denemarkenlaan 9). De openingstijden zijn van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur. De entree is gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart of door digitale voorregistratie. Kijk voor meer informatie op www.plantarium.nl.

 

Bron: Plantarium