Plantarium 2018 was top!

door | 30 aug 2018 | Agenda, Hoveniersbranche

“Let’s make the world greener together.” Onder dat motto trakteerden Plantarium en GROEN-Direkt van 22 t/m 24 augustus een groot internationaal publiek op een groenrijke totaalbeleving in Boskoop. Voor het eerst vonden Plantarium en de Najaarsbeurs van GROEN-Direkt onder één dak plaats, slechts gescheiden door een gezamenlijke entree. De nieuwe opzet, die de noemer ‘Ticket2Boskoop’ kreeg, zorgde voor een interessante kruisbestuiving. “De combinatie van de vrije marktplaats Plantarium, waar innovaties, introducties en relatiebeheer centraal staan, met het uitgebreide aanbod van kwekers bij GROEN-Direkt, was voor veel bezoekers een grote meerwaarde”, aldus een tevreden Jos van Lint van Plantarium.

 

Zo’n 250 bedrijven waren dit jaar direct of indirect betrokken bij Plantarium. Met 175 stands, 88 inzendingen voor de noviteitenkeuring, en 14 voor de persprijs was de beurs een bron van inspiratie en innovatie.

 

Bezoek

Op woensdag en donderdag kwam de bezoekersstroom al vroeg op gang en die bleef de hele dag gestaag doorgaan. Op donderdag namen de bezoekers echt de tijd om de beurs te bezoeken. Ook de laatste beursdag werd goed bezocht al kwam het bezoek in de ochtend wat trager op gang dan de andere dagen. Ook dit jaar werd een hoog gehalte aan internationaal vakbezoek geregistreerd. Standhouders en organisatie zijn zeer te spreken over de kwaliteit van het bezoek.

 

Growing together

Het thema van de 36e editie was “Growing together”. Door de samenwerking van de twee beursorganisaties is het grootste tuinplantenevenement van Nederland gerealiseerd. Ook standhouders zien het belang van samenwerking. Zo waren er op de beursvloer verschillende gezamenlijke stands te vinden en werd in een straatje samengewerkt bij het tonen van nieuwe introducties en hoe die in de markt worden gezet.

 

De volgende editie van Plantarium wordt eind augustus 2019 gehouden. Kijk voor meer informatie op www.plantarium.nl.  

 

Bron: Plantaruim

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...