In de periode 23 mei tot en met 3 juni introduceert Plantion een digitaal verkoopkanaal dat zich richt op aanvullende producten. Via Plantion Digitale Marktplaats (PDM) kunnen aanvoerders bijvoorbeeld ook nicheproducten die niet voor de klok komen, bij klokkopers onder de aandacht brengen. PDM versterkt het one-stop-shopping karakter van Plantion en maakt de marktplaats in Ede nog aantrekkelijker voor detaillisten.

Tijdens de opstart van PDM werkte Plantion onder andere nauw samen met Vireõ, kweker van groene en bloeiende planten, in De Kwakel. Aanbodbeheerder van Vireõ Monique Spaargaren: “We hebben samen met Plantion en ICT-bedrijf SDF gekeken naar een systeem dat gebruiksvriendelijk is voor aanvoerders en kopers. Dat is goed gelukt. Dankzij VMP (virtuele marktplaatskoppeling) is het voor aanvoerders een kwestie van eenmaal inrichten, daarna is het plaatsen van aanbod op dm.plantion.nl kinderspel. Belangrijk is wel om je aanbod consequent te beheren.”
Voor Vireõ zelf is PDM een welkome aanvulling, zegt Spaargaren: “Naast hetgeen wij op de klok aanvoeren, hebben we ook een aantal producten onder eigen label die we niet veilen. Via de Digitale Marktplaats kunnen we die toch onder de aandacht brengen bij de detaillist die op de klok inkoopt.”

Interessant voor klokkopers

Ook de klokkopers van Plantion zijn gebaat bij PDM, want zij kunnen nu op één plek terecht voor het klokaanbod én een groot aantal aanvullende producten. Daarbij worden digitale bestellingen tegelijk met de klokproducten geleverd en uniform afgerekend.
Paul Janssen, van Bloemenshop Veja in Bemmel, is enthousiast: “Op de klok zie je nooit alle producten van een kweker, maar in de Digitale Marktplaats zie je alles. Daardoor kun je steeds ook wat andere producten erbij nemen. De klanten in mijn winkel reageren daar positief op.”

Janssen ziet nog een voordeel van PDM: “Je kunt hoeveelheden op maat afnemen, waardoor de vers-graad in je winkel hoog blijft. Ik vind het een ideale aanvulling op de klok, ook al blijft die voor mij wel voorop staan. Je wilt de producten toch ook met eigen ogen zien.”

Plantion

Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 142 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Over 2015 realiseerde Plantion een omzet van 91,6 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.