Prestaties van groene daken duidelijk

door | 24 sep 2018 | Hoveniersbranche

Prestaties van een groen dak zijn in beeld te brengen. Dat bleek vandaag tijdens het seminar ‘Groenblauwe daken voor een leefbare stad’. Green Deal Groene Daken presenteerde de Facts&Values Groenblauwe Daken. Dat beeld laat de dakprestaties van multifunctionele daken zien.

 

Meer en betere groene daken

Met het ‘feitenoverzicht’ wil de Green Deal het gesprek tussen alle belanghebbenden van groene daken op gang brengen, met als doel om met meer en betere groene daken samen van alle voordelen gebruik te maken. Een groen dak verkoelt en gaat twee keer zolang mee. Andere voordelen zijn waterberging, biodiversiteit en extra buitengebruikruimte, betoogt de organisatie. De factsheet Facts&Values Groenblauwe Daken is gebaseerd op dertig wetenschappelijke bronnen.

 

Green Deal

Binnen het samenwerkingsverband Green Deal Groene Daken werken waterschappen, gemeenten, gebouweigenaren, groen dakbedrijven en kennisinstellingen aan een hoger maatschappelijk rendement van groene daken.

 

Nieuwe partners

Tijdens het seminar ondertekenden twee nieuwe partners de ambities van de Green Deal Groene Daken. Grachten van Smaragd en Triflex bv sluiten aan bij het landelijke platform Uitvoering Green Deal Groene Daken. Het overzicht Factsheet Facts&Values Groenblauwe Daken is te downloaden.

 

Bron: Greenity

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...