Gardini.nl wint Studieclub InnovatiePrijs (STIP) 2016

Het was een nek aan nek race tussen Gardini.nl, Karls Tuintje en project Blij met de bij, maar Gardini.nl kwam uiteindelijk als winnaar van de STIP 2016 uit de Bus. In een druk bezocht Kweker café Greenport Boskoop van 16 februari werden de drie genomineerden nog eens flink aan de tand gevoeld over hun innovatieve product en zij slaagden allen met vlag en wimpel.

Uit handen van gastspreekster Corine Fleuren ontving Danny de Bruin (de Jong Plant bv) en Joost Gravendeel (Gardini.nl) de mooie trofee. Corine Fleuren gaf na de STIP prijsuitreiking  een boeiende presentatie over haar ondernemerschap. “Kom eens uit je comfort zone en doe gewoon eens gek, daar leer je veel van”, aldus Corine die o.a. met haar concept Minitrees een mooi succes boekt in haar eigen onderneming.

De STIP werd al voor de 13e keer uitgereikt en dit keer kon er ook door iedereen via het internet worden gestemd. Hierdoor worden de innovaties ook door anderen dan vakgenoten gezien en beoordeeld. Een mooie plus aan het meedoen met deze prijsvraag. De innovaties worden hiermee onder de aandacht gebracht van een groot publiek. Tijdens de avond zelf konden de bezoekers ook digitaal hun stem uitbrengen.

Juryrapport Blij met de bij

Laat de natuur zijn werk doen
Bij dit project staat het behoud van de bij centraal, maar er is meer. Het project maakt de kwekers bewust om de natuur zelf het werk te laten doen. Biodiversiteit is hierbij van groot belang. Met natuurlijke vijanden kunnen vele ziekten en plagen binnen de boomkwekerij worden tegengegaan. Steeds meer kwekers houden zich hiermee bezig. Met oog voor mens en milieu, natuur en omgeving laten de kwekers binnen de Greenport zien dat zij verantwoord en duurzaam ondernemen.

Blij met de Bij! Een project met kwekers, door kwekers en voor ons allemaal.

Juryrapport Gardini.nl

Gemak en ontzorgen doe je samen
Webshop, internet, sociale media; het is niet meer weg te denken uit onze leefwereld. Ook de boomkwekerij met zijn planten en bomen en struiken slaat deze weg in. Webshops met planten zijn er al, maar Gardini.nl gaat verder. Namelijk met “De tuin totaal”. Groen, parasol, tuinmeubelen, grondwerk; alles wat de consument wilt is in één klik aan te schaffen. Het is de beleving op het web die zeker de jongeren over de streep trekt om weer mooie tuinen aan te leggen, aangepast aan hun woon- en leefomgeving. Voeg hierbij de kennis en kunde van kwekers binnen de Greenport, de transporteurs voor het logistieke gedeelte en de hoveniers voor aanleg en onderhoud en je hebt een prachtig concept dat smaakt naar meer!

Juryrapport Karls Tuintje

Het is de verpakking die het doet
Tegel eruit en plant erin. Dat staat eigenlijk centraal in Karls tuintje. Het is voor Karl Grootendorst een hobby geworden met vérstrekkende gevolgen. Een hele persoonlijke aanpak die werkt! Onverwachts duikt Karl op in de stad en plant hij struiken en planten en geeft hij op een ludieke manier advies over planten en bloemen en het onderhoud hiervan.
Inmiddels is Karl met transportfiets of bakfiets een graag geziene gast in Amsterdam, en ook in Rotterdam. Op een bijzondere manier maakt hij de stad groener en met zijn duurzame producten zorgt hij ervoor dat inwoners bewust worden van al het moois dat groeit en bloeit.