Programma Vakbeurs Vollegrond met lezingen, workshops, symposium en excursie

door | 27 nov 2018 | Hoveniersbranche

VENRAY – Het volledige programma voor de eerste editie van Vakbeurs Vollegrond op woensdag 28 en donderdag 29 november is bekend. In het kennistheater op de beursvloer zijn op beide dagen meerdere lezingen, presentaties en workshops te volgen. Verder is er op de woensdag een symposium ‘Rendement in vollegrondsgroente’ en op beide dagen is er een excursie ‘Productie van bodemverbeteraars’.

Eén van de sprekers in het kennistheater is Hans van der Staak (docent bodemkunde en bemesting bij MBO Helicon Boxtel en agronoom bij Den Ouden Groep). Hij behandelt het onderwerp bodemvruchtbaarheid en kringlooplandbouw. Altjo Medema en Arjen Smeenge van Dacom Farm Intelligence komen aan het woord over precisielandbouw, nu en in de toekomst. Bram Vroegop (imker bij Bejo Zaden) behandelt de belangrijke rol die bijen spelen in de bestuiving van planten, terwijl Judith Oerlemans en Etienne van Regenmortel (Jadis Agri) spreken over EVR, een biologische gewasbeschermer en uitvloeier.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de werking van gecontroleerd vrijkomende meststoffen voor de vollegrondteelten door Lennard Bos en Theo van Loon van Ekompany International en Jan Vulling (hoofdredacteur Groenten & Fruit en Boerderij) gaat in de bat over de rol van de media. Ook komen TopCrop en PlanetProof ter sprake. Voor meer informatie en tijden van de kennissessies: www.vakbeursvollegrond.nl.

Excursie ‘Productie van bodemverbeteraars’

Ook krijgen belangstellenden de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie over bodemverbetering. Deze excursie gaat naar Den Ouden Locatie Land van Cuijk in Haps (15 minuten van Venray). Hier worden op een duurzame manier groene stromen verwerkt tot de meest hoogwaardige bodemverbeteraars en groencompost (RHP-compost). Het vertrek van de excursie is om 14.45 uur vanaf Evenementenhal Venray. De excursie bestaat onder andere uit een deskundige rondleiding langs de verschillende productieprocessen en bodemverbeteraars. De excursie wordt op beide beursdagen georganiseerd en hieraan kunnen telers en kwekers van open teelten na aanmelding kosteloos deelnemen.

Symposium ‘Rendement in vollegrondsgroente’

Op woensdag 28 november is voorafgaand aan Vakbeurs Vollegrond het symposium ‘Rendement in vollegrondsgroente’. René Boots (agrarisch bedrijfsadviseur bij ABAB Accountants en Adviseurs) en Ulko Stoll (initiatiefnemer van V/d Grond en Vollegrondsgroente.net) verzorgen dit symposium in de vorm van een workshop met fiscale tips, bedrijfsontwikkeling en fiscale maatregelen die mogelijk zijn als gevolg van de langdurige droogte in 2018. Deelname is gratis na aanmelding via www.vollegrondsgroente.net in het blokje ‘gewasnetwerkdagen’.

Datum en openingstijden

De eerste editie van Vakbeurs Vollegrond vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 november 2018 in Evenementenhal Venray, direct aan de A73. Het is de enige beurs in Nederland die zich specifiek fo_blankcust op de vollegrondstuinbouw. De openingstijden van Vakbeurs Vollegrond zijn op 28 en 29 november van 13.00 tot 21.00 uur. Meer informatie: www.vakbeursvollegrond.nl.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...