Rooftop Revolution wint VHG Groenprijs op Duurzame Dinsdag

door | 10 sep 2018 | Hoveniersbranche

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. 4 september, nam Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, namens het kabinet in Den Haag een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. Ook werden er prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve ideeën en projecten. De VHG Groenprijs ging ditmaal naar Rooftop Revolution uit Amsterdam.

Duurzame Dinsdag is een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. De Duurzame Dinsdag-koffer bevat honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Iedereen, jong en oud, bedrijf, ondernemer of maatschappelijke organisatie kan jaarlijks zijn of haar idee indienen om Nederland te verduurzamen. Samen laten zij zien dat duurzaamheid leeft, in alle lagen van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Drie nominaties
Drie voorstellen waren genomineerd voor de VHG Groenprijs, een ondersteuningsprijs waarmee het initiatief nog verder uit kan groeien. Het waren ‘De Natuurverdubbelaars’, ‘Smaak voor groen’ en ‘Rooftop Revolution’. De laatste werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. De winnaar van de VHG Groenprijs ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van € 1000,-. Alle drie de genomineerden krijgen hulp en ondersteuning van VHG.

De winnaar
Rooftop Revolution realiseert natuurgebieden op daken en steden. Ze adviseren bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen ‘daklozen’ om hun uitzicht te verbeteren. Rooftop Revolution kijkt ook naar de financiering van groene daken, opdat de kosten en baten van groene daken eerlijk kunnen worden verdeeld tussen de mensen die er baat bij hebben. Zo maken ze steden leefbaar, gezond, duurzaam én klimaatbestendig voor bewoners en bezoekers, zowel mens als dier. De jury was vol lof over dit project: “Goed dat het initiatief inspeelt op de toenemende verstedelijking. Rooftop Revolution zorgt dat bedrijven én de mensen thuis kunnen leven in een klimaatbestendige stad.”  

Mooi project
VHG-directeur Egbert Roozen onderschrijft dit oordeel van harte: “Het gaat om ons natuurlijke kapitaal;  groen verbinden aan leefbaarheid. De VHG Groenprijs is ten volle verdiend voor dit mooie project waarbij overheid, burgers en groenprofessionals samenwerken. Geweldig dat ik vandaag de wisselprijs opnieuw kan uitreiken. Mooi vind ik de verscheidenheid in genomineerden. De ene haakt aan op de kringloop in de tuin, de andere op klimaat en derde werkt met de economische waarden van groen. Het zijn alle drie fantastische nominaties. Met alle drie deze initiatieven gaan we kijken hoe we ze vanuit VHG kunnen ondersteunen.”  

VHG partner van Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties. Branchevereniging VHG is al enkele jaren partner. Daarmee wil zij de aandacht vestigen op de waarde van het natuurlijke groen in de verduurzaming van Nederland. “Duurzame Dinsdag is het feest van het groen. Ik zie door de deelname van VHG aan deze dag én de VHG Groenprijs dat groen echt gezien wordt als onderdeel van de duurzaamheid”, aldus Egbert Roozen.

 

Bron: VHG

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...