Titel Duurzaamste hovenier van Nederland voor Herman Vaessen en S-kwadraat

door | 25 jan 2020 | Hoveniersbranche

De titel ‘Duurzaamste hovenier van Nederland’ is dit jaar niet naar één, maar naar twee bedrijven gegaan. In de categorie ‘zonder personeel’ won Tinka Chabot van S-kwadraat uit Arnhem, in de categorie ‘met personeel’ won Herman Vaessen BV uit Maasbree. Zilver was er voor Jan Pieter Hooft van Hooft Hoveniers uit Glimmen.

De prijsuitreiking voor de Duurzaamste hovenier van Nederland vond woensdag 15 januari plaats op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. NL Greenlabel-oprichter en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, reikte de prijzen uit, samen met Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder, een van de winnaars van vorig jaar.

De twee winnende bedrijven ontvingen als prijs een elektrisch apparaat van Husqvarna, sponsor van de Duurzaamste hovenier en een van de initiatiefnemers van het Groene Inspiratiepark op de beurs.

Twee winnaars

Volgens juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen was de jury het er over eens dat er twee winnaars moesten worden aangewezen. Doordat de bedrijven enorm verschillen qua personeelsomvang, zijn deze onderling moeilijk te vergelijken. TInka Chabot is een zzp’er, terwijl Vaessen een bedrijf is met zo’n 75 werknemers in vaste dienst.

Begin januari heeft de jury, met vertegenwoordigers van Tuin en Landschap, Innogreen, Tuinkeur en NL Greenlabel, samen met de winnaar van een eerdere editie, de drie genomineerde bedrijven bezocht. Binnenkort wordt bekend gemaakt hoe de verkiezing voor komend jaar eruit komt te zien en zal de inschrijving voor de nieuwe editie worden geopend.

Bijschrift foto

Vlnr Hoofdredacteur Tuin en Landschap en jurylid Ralph Mens; Daan Smolders en Ralf Vaessen van Herman Vaessen; Tinka Chabot van S-kwadraat; juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen. (Foto: Miranda Vrolijk, Tuin en Landschap)

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...