Schadevergoeding Monsanto omlaag

door | 2 nov 2018 | Hoveniersbranche

Een Amerikaanse rechter heeft in hoger beroep bepaald dat Monsanto 78 miljoen euro boete krijgt, in plaats van 289 miljoen. Een Roundupgebruiker spande met succes een zaak aan, maar de boete (250 miljoen) was hoger dan het compensatiebedrag (39 miljoen). Dat kan niet, aldus de rechter.

Dat de boete hoger is dan het compensatiebedrag, dat kan niet, aldus de rechter.

Conciërge

Het gaat volgens het ANP om een voormalige conciërge van een school, die het middel gebruikte. Hij is terminaal en de kanker is veroorzaakt door de onkruidverdelger, claimt de man. De rechter gaf de man in augustus gelijk en veroordeelde moederbedrijf Bayer van Monsanto tot een boete van 289 miljoen. Bayer stelde dat onvoldoende bewezen was dat de ziekte door het middel is veroorzaakt, maar daar ging de rechter niet in mee. Na de uitspraak ging de chemieproducent in hoger beroep.

Nieuw proces

Mocht de patiënt niet voor 7 december akkoord gaan met de nieuwe uitspraak, dan heeft Bayer recht op een nieuw proces. Dan begint alles weer van vooraf aan. Overigens lopen er nog duizenden soortgelijke zaken tegen de producent. Daar heeft deze uitspraak geen gevolgen voor. 

 

Bron: Greenity

Misschien vind je dit ook interessant
TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

Sinds de corona pandemie is de vraag naar tuinmeubels sterk toegenomen. Qua omzet en verkoop van tuinmeubels moet het in de maanden april en mei gebeuren; deze twee maanden samen vertegenwoordigen 40 procent van het jaarlijkse online zoekvolume naar tuinmeubels. Van...

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Donderdagavond 22 april jl. was de algemene ledenvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Voor het eerst in haar geschiedenis was deze digitaal. In het huishoudelijke gedeelte werd Rob Wijnhoven als nieuw bestuurslid...