Kantensnijders zijn er van veel merken en in veel variaties. Het is daarom zaak om precies in kaart te brengen wat uw wensen zijn voordat u naar de dealer gaat voor een kantensnijder.

Welke aandrijving?

Een gazon van 100 m2 heeft minstens 40 m. grasrand. Hoe vaak gebruikt u (of zou u) de kantensnijder moeten gebruiken? Is dit na iedere maaibeurt, 1 keer per 2 maanden? Het ligt er maar net aan wat u met uw klant heeft afgesproken. Maar,…..laten we eerlijk zijn. Een net gazon is pas echt netjes als de kantjes ook netjes zijn.

Handgedreven vraagt veel energie van u. Op stroom is voor u als hovenier lastig, omdat u niet altijd overal stroom heeft of met draden wilt goochelen. Daarom komen wij al gauw op een accu aandrijving of op benzine. Beide type aandrijvingen zijn krachtig en hebben ieder hun eigen voor- en nadelen, die u inmiddels al wel  kent.  Vraagt het de ervaren professionele gebruiker; goede benzine aangedreven kantensnijders komen van Eliet. Probleemloze machines ontworpen met de professionele gebruiker in gedachten!

De ruime keuze van Eliet

Eliet is een innovatief merk dat haar machines maakt met focus op ergonomie, gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Groenvoorzieners en hoveniers kiezen niet voor niets voor het gerenommeerde Belgische merk Eliet.

Eliet heeft een ruim aanbod kantensnijders. U heeft keuzes in verschillende werkbreedtes, maar ook in verschillende motoren. Wij zoomen in op een drietal machines.

Kantensnijder KS240STD

Deze machine is het instapmodel van Eliet en voorzien van een consumenten- motor, waarmee vooral op de particuliere gebruiker wordt gemikt. Dat wil overigens niets zeggen over de kwaliteit van de machine en haar gebruiksmogelijkheden voor de professional die relatief weinig gebruik maakt van een kantensnijder.

Deze machine heeft een klein mes (240 mm) en een gesloten afschermkap. Hierdoor krijgt u maximale veiligheid en bescherming. Op een aantal onderdelen zijn concessies gedaan, zodat de prijs zeer aantrekkelijk is. Denkt u dan aan de wielen, verstelmogelijkheden van het stuur en de beperkte motorkeuze. U kunt kiezen uit een Honda GP 160 motor  met 5.5 PK of een 4PK B&S motor.

Kantensnijder KS240STD

Kantensnijder KS300PRO

Dit is de meest verkochte machine aan professionals zoals hoveniers. Deze machine heeft een groter mes (300 mm). Hierdoor krijgt u een strakker snijbeeld en langere levensduur van het mes. Het chassis bestaat uit één stuk gelast 6 mm staal. De afschermkap is ruim en diep uitgesneden, waardoor voorkomen wordt dat de kap gaat vollopen onder extremere omstandigheden.

Het stuur, met dodemanshendel,  heeft diverse instelmogelijkheden, waardoor u op ergonomische wijze met deze machine kunt werken. De machine loopt op professionele alu wielen, die extra stabiliteit aan de machine geven. De motor is een 4 PK Honda CX 120 motor.

Kantensnijder KS300PRO

Het neusje van de zalm: KS300PRO HD

Deze machine is de heavy duty uitvoering van de KS300PRO, zoals hierboven besproken. Toch willen we, u als hovenier,  deze uitvoering niet onthouden. Wanneer u veel gebruik maakt van de kantensnijder, of een organisatie heeft met veel verschillende gebruikers van de kantensnijder dan is deze machine een zeer goede optie.

Zij heeft een verstevigde meskop, waarin de riemschijf volledig is geïntegreerd. Een stevige behuizing zorgt voor de afscherming van de riemschijf, waardoor een breukgevoelige afzonderlijke afschermkap niet nodig is.

Andere voordelen van deze machine zijn: overgedimensioneerde en volledig afgedichte lagers, verstevigde geleiding van de hoekinstellingen (zodat de meskop een evt .aanrijding beter kan verdragen) en de diepte-instelling heeft kleinere trappen (waardoor een fijne afstelling niet nodig is).

—————————————————-

Bron: Stierman De Leeuw

Meer weten over kantensnijders? Bezoek dan de website van Stierman De Leeuw

Importeur voor Nederland van het merk Eliet:  Stierman De Leeuw