Seizoensinvloed laat WW-cijfer in Friesland stijgen

door | 5 mrt 2019 | Hoveniersbranche

Seizoenswerkloosheid in vooral de groene sector en aflopende jaarcontracten zorgden ervoor dat het aantal WW-uitkeringen in januari met bijna 11 procent opliep ten opzichte van december.

 

Eind januari telde Friesland 11.738 WW-uitkeringen. Dat is 3,5 procent van de beroepsbevolking. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte uitkeringsinstantie UWV in de provincie 18 procent minder WW-uitkeringen. Hiermee zet de dalende trend in de WW-ontwikkeling door die drie jaar geleden werd ingezet, al neemt het tempo van daling wel af.

Nederlands gemiddelde

Door de aanhoudende economische groei verliezen minder mensen hun baan. WW’ers profiteren van de toegenomen kansen op de arbeidsmarkt en vinden vaker werk.Over heel Nederland kreeg 3,1 procent van de beroepsbevolking eind januari een WW-uitkering. Vorige maand was de groei landelijk gemiddeld 6,2 procent. Ten opzichte van een jaar geleden daalde het aantal WW-uitkeringen met 16,7 procent.

Groningen en Drenthe

In Groningen steeg het aantal WW-uitkeringen vorige maand met 11 procent en was het 18 lager dan vorig jaar. In Drenthe was de januarigroei 12 procent. Ten opzichte van vorig jaar is daar sprake van een daling van 19,9 procent.

 

Bron: Leeuwarder Courant

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...