Seizoensinvloed laat WW-cijfer in Friesland stijgen

door | 5 mrt 2019 | Hoveniersbranche

Seizoenswerkloosheid in vooral de groene sector en aflopende jaarcontracten zorgden ervoor dat het aantal WW-uitkeringen in januari met bijna 11 procent opliep ten opzichte van december.

 

Eind januari telde Friesland 11.738 WW-uitkeringen. Dat is 3,5 procent van de beroepsbevolking. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte uitkeringsinstantie UWV in de provincie 18 procent minder WW-uitkeringen. Hiermee zet de dalende trend in de WW-ontwikkeling door die drie jaar geleden werd ingezet, al neemt het tempo van daling wel af.

Nederlands gemiddelde

Door de aanhoudende economische groei verliezen minder mensen hun baan. WW’ers profiteren van de toegenomen kansen op de arbeidsmarkt en vinden vaker werk.Over heel Nederland kreeg 3,1 procent van de beroepsbevolking eind januari een WW-uitkering. Vorige maand was de groei landelijk gemiddeld 6,2 procent. Ten opzichte van een jaar geleden daalde het aantal WW-uitkeringen met 16,7 procent.

Groningen en Drenthe

In Groningen steeg het aantal WW-uitkeringen vorige maand met 11 procent en was het 18 lager dan vorig jaar. In Drenthe was de januarigroei 12 procent. Ten opzichte van vorig jaar is daar sprake van een daling van 19,9 procent.

 

Bron: Leeuwarder Courant

Misschien vind je dit ook interessant

Voorlopige oplossing gevonden voor probleem afval rupsen

Er is een oplossing gevonden voor de verwerking van afval van de eikenprocessierups. Bedrijven kunnen het afval aanleveren in robuuste zakken, zogenoemde big bags, bij een aantal geselecteerde afvalbedrijven. Dat meldt de Vereniging van Afvalbedrijven.

Oostenrijks parlement stemt in met verbod op glyfosaat

Oostenrijk verbiedt als eerste Europese land het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. Dinsdag stemde een meerderheid van het Oostenrijkse parlement voor een totaal verbod op het omstreden middel. Misschien vind je dit ook interessant

Nieuwe hovenier moet zij-instromer zijn

Veel ondernemers in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche hebben last van te weinig personeel. Daarom is de nieuwe campagne van de VHG van start gegaan: 'ik ben groen, jij ook?'Lees verder bij de bron > Misschien vind je dit ook interessant

Met veel groen houden we de stad koel

Zoals we allemaal gemerkt hebben was de zomer van 2018 warm. Vooral in steden was het warm door al het steen, beton en asfalt. Bestuurders, architecten, projectontwikkelaars, ecologen, landschrapontwerpers en hoveniers, sla de handen ineen.Lees verder bij de bron >...