Slim werken loont

door | 20 feb 2020 | Hoveniersbranche, ondernemerschap

Regelmatig krijgt Jelle Westra van TuinKeur vragen van hoveniers over uurtarieven. Wat verdient een hovenier gemiddeld? Welke omzet moet je per FTE rekenen? Dit soort vragen houden hoveniers veel bezig. Omzet maken is voor de meeste bedrijven met het huidige werkaanbod geen kunst. Maar uit de cijfers die Jelle heeft mogen inzien blijkt dat lang niet altijd de stijging van de omzet resulteert in een evenredige stijging van de winst. Al te vaak draait het uit op meer gewerkt en minder verdiend.

Afgelopen jaar heeft Jelle Westra ruim 70 hoveniersbedrijven gecoacht. Zij hebben met elkaar gesproken over jaarcijfers, behaalde resultaten en eigen omstandigheden. Ook hebben ze samen gekeken naar hoe je in de bestaande situatie kunt schakelen om te komen tot een hogere winst.
De eerste resultaten en interne cijfers van de gecoachte bedrijven zijn nu binnengekomen. Meteen valt bij een aantal deelnemers al een stijging van het resultaat te zien. Focus op met name de uren binnen de omzet heeft positieve gevolgen op de winst.
Het is logisch dat het een en ander niet eenvoudig is. Maar bezig zijn met voldoende uren verkopen in plaats van omzet betekend dat je het verhaal naar de klant goed op orde moet hebben. Dat vergt een andere visie en een andere aanpak. Maar wel een die loont.
De ondersteuning van het nieuwe pakket TuinKeur Software Pro past daarom in hun visie van ‘Slim werken in plaats van hard werken’. Dat je met een paar klikken niet alleen alle uren in beeld hebt maar tegelijkertijd ook direct inzicht hebt in de nacalculatie en dat de factuur al klaarstaat. Zo weet je als ondernemer dagelijks waar je staat en wat het resultaat is van de inspanningen van het team.

Zo gaat Jelle Westra van TuinKeur ook in 2020 onverminderd door met de focus op een gezond inkomen. Door hoveniers ondersteuning te bieden, door op diverse bijeenkomsten het belang van een gezonde rentabiliteit boven omzet te onderstrepen en door voortdurend vanuit TuinKeur aandacht te vragen voor ‘Slim werken’.

Bel (0528 331678) of mail (info@tuinkeur.nl) TuinKeur voor meer informatie.

Misschien vind je dit ook interessant
Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start taxusinzameling 2021 op dinsdag 25 mei!  De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15...

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

GROEN-Direkt: al 25 jaar een unieke formule

Speciale editie Najaarsbeurs 25-26 augustus GROEN-Direkt staat al 25 jaar internationaal bekend om een continue en compleet assortiment tuinplanten. De grootste groene marktplaats van Europa presenteert traditiegetrouw eind augustus – deze editie is dit op woensdag 25...

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Inschrijving Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om kinderen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn in...