20150126-lentemomentjes-2Aan de slag met tulpen

Fris, vrolijk en veelbelovend. Wie houdt er niet van de lente? Tijd om het voorjaar ook in huis te halen… met tulpen. Want wie tulpen zegt, zegt lente. Creëer daarom snel je eigen lentemomentjes. Van makkelijk tot nog makkelijker.

Nationale Tulpendag 2015

De aftrap van het nieuwe tulpenseizoen werd op zaterdag 17 januari gegeven tijdens de Nationale Tulpendag 2015. Op de Dam in Amsterdam legden tulpenkwekers een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 tulpen. Iedereen mocht gratis een bosje tulpen plukken.
Bekijk ook het videoverslag en de timelapse.

Kleurenmix

Het vrolijke karakter van tulpen komt het beste naar voren wanneer je tulpen in verschillende kleuren met elkaar combineert in een grote vaas. Kies daarbij ook eens voor een diversiteit aan vormen bijvoorbeeld parkiettulpen, gefranjerde en ‘gewone’ tulpen.

20150126-lentemomentjes-3Tulpenslinger

Snij de tulpen schuin af en laat ze in een vaas goed vollopen met water. Vervolgens bind je minibosjes van vier tulpen vast met een tape. Je kunt nu de tulpen onderste boven hangen aan een kort. De tulpenslinger blijft zeker een paar uur goed. Wanneer je ze weer terug in de vaas met water zet, zuigen ze zichzelf weer vol en bloeien vrolijk verder.

Keigaaf en steengoed

Neem een glazen vaas en leg onderin wat (schone!) stenen. Vul de vaas met water en zet de tulpen erin. De combinatie van glas, steen en tulpen geeft een verrassend vrolijk voorjaarseffect.

Tulpennestje

Wist je dat je met gebogen tulpen juist een leuk effect krijgt  in een vaas? Zet ze een nachtje zonder water en buig ze vervolgens in de gewenste vorm in een glazen kom. Vul met een bodempje water zodat de stelen zich weer kunnen volzuigen

Ruimte maken

Bloemen, en dus ook tulpen, bloeien het langst in een schone vaas met schoon water. En hoewel het zeer verleidelijk is om een vaas ‘vol te stoppen’ met tulpen, houden ze wel van een beetje ruimte. Het is daarom beter om een grotere vaas te gebruiken…

Meer inspiratie doe je op via de www.mooiwatbloemendoen.nl.