Snoek Hoveniers is winnaar van de Green Awards 2014, een onderscheiding die jaarlijks door Stenden University en Educohof wordt uitgereikt aan het meest duurzame bedrijf in Drenthe. Donderdag 12 juni om 16.00 uur nam bedrijfsleider Berend Snoek de bokaal in ontvangst. De uitreiking vond plaats in het Hampshire Hotel in Emmen. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Drentea Kantoormeubelen en Fuhler Wegenbouw.

De studenten van minor Green Logistics van Stenden Hogeschool onderzochten 15 bedrijven op hun duurzame bedrijfsvoering. Snoek Hoveniers scoorde hoog op zaken als het hergebruik van materialen, gebruik van milieuvriendelijke middelen en energiezuinigheid. Waardering oogstte Snoek Hoveniers ook voor haar filosofie, waarbinnen groen de cruciale factor is voor een duurzame en gezonde maatschappij.

People management
Opvallend hoog scoorde het bedrijf op het gebied van people management. Berend Snoek: “Wij zetten intensief in op de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers. Zo hebben we elke week een fysiotherapeut over de vloer waar onze medewerkers terecht kunnen met mogelijke vragen, problemen of klachten. Dat werkt heel vaak preventief en wanneer een medewerker een behandeling nodig heeft, wordt dat snel geregeld. Ook bieden wij onze medewerkers faciliteiten om te sporten. Medewerkers die goed in hun vel zitten zijn gelukkiger en productiever, dat zien wij direct terug in het lage ziekteverzuim.”

20140616_berend_snoek_green_award

Groen Loont
Berend Snoek is erg blij met de prijs: “Het is een kroon op je werk. Het is een erkenning voor datgene waar wij en al onze medewerkers elke dag zo hard aan werken: een groene, gezonde en duurzame maatschappij.” Het aanwezige publiek kon via de korte film Groen Loont kennis nemen van de groene filosofie van Snoek Hoveniers, hier te zien op de website.

snoek_hoveniers

Bron: Snoek Hoveniers