Op vrijdag 26 augustus organiseren Plantarium en de KVBC een seminar dat geheel in het teken van sortiment staat. Zes sprekers uit binnen- en buitenland geven op elk uur van de beursdag een korte presentatie in het kader van sortiment.

 

Vier sprekers spreken vanaf het hoofdpodium op Plantarium. Daarnaast worden er door twee sprekers presentaties gehouden op de Sortimentstuin Harry van de Laar die is gelegen op de Proeftuin van Holland in Boskoop.

 

Hoofdpodium op Plantarium

Pete Kruger, Director of New Products and Licensing bij Star Roses and Plants (USA) bijt om 9.00 uur het spits af en vertelt zijn verhaal om 12.00 uur nog een keer. Onder de titel “Plant Breeding Goals in the Future” bespreekt Kruger de mogelijkheden en uitdagingen voor veredelaars en productontwikkeling in de toekomst. Begrip en inzicht van de “groene consument” is hierbij van essentieel belang.

Chris Hansen, eigenaar van Garden Solutions (USA) presenteert om 10.00 en 13.00 uur zijn SunSparkler® veredelingsprogramma. Hij toont hoe hij nieuwe soorten test en selecteert en geeft aan welke marketingactiviteiten hij onderneemt om zijn nieuwigheden maximaal onder de aandacht te brengen van telers en de retail.

Om 11.00 en 14.00 uur staat Romeo Sommers, trendwatcher & groenstylist by Romeo (NL) op het podium.

 

Sortimentstuin Harry van de Laar

In de sortimentstuin, de etalage van boomkwekerijgewassen en vaste planten, houden twee sprekers hun presentatie. Om 11.00 en 13.30 uur spreekt Hans Kramer, eigenaar van kwekerij De Hessenhof (NL) waar alles om planten draait. Elk jaar worden nieuwe soorten uitgeplant op moederbedden, die ondertussen vol staan met bijna zesduizend verschillende soorten. De nieuwe soorten worden kritisch beoordeeld en alleen de besten worden vermeerderd.

Margareth Hop, veredelaar en onderzoeker (NL) is een expert op het gebied van functionele beplanting. Om 11.30 en 14.00 uur geeft zij een presentatie over biodiversiteit en gaat daarbij in op de maatregelen die hoveniers en groenbeheerders kunnen nemen ter stimulering van de biodiversiteit.

 

Aanmelden

De presentaties worden volgens een vast tijdschema gegeven. Voor deelname aan de presentaties kunnen bezoekers zich van te voren aanmelden via de website www.plantarium.nl (klik op beurs en daarna op sortiment). Deelnemers die zich voor de presentaties op de Proeftuin van Holland aanmelden kunnen gebruik maken van de pendelbus die om 10:30 en 13:00 uur vertrekt vanaf het Plantariumgebouw.

 

Biodiversiteit

Sortiment on stage wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor sortiment in het kader van gewenste biodiversiteit. Enerzijds informatie naar de producent, wat is, wat kan, wat mag, wat moet, en anderzijds naar de eindgebruiker langs dezelfde lijn. Wat zijn de ontwikkelingen, welke planten kunnen we verwachten etc.

 

Plantarium wordt gehouden van 24 t/m 27 augustus 2016 in het Plantariumgebouw op het Internationaal Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Inschrijven voor de beurs is nog mogelijk via www.plantarium.nl.