Omdat het verzorgen van bomen steeds vaker voor komt in het pakket van de hovenier willen wij de Pellenc Selion C21 HD onder de aandacht brengen. Wat ons betreft een machine die niet mag ontbreken in het pakket van hoveniers die met enige regelmaat aan het werk zijn met bomen.

De motoren

Laten we beginnen om iets te schrijven over de Pellenc motoren. Deze motoren zijn 100% borstelloos (Pellenc Brushless genoemd), hebben een hoog rendement en zijn zeer robuust. Uit onderzoek is gebleken dat Pellenc motoren een rendement van 93% nuttig vermogen halen. Het rendement is de verhouding tussen de nuttige energie en de energie die uit de accu wordt gehaald. Ter vergelijking: standaard Brushless motoren halen een rendement van gemiddeld 85% en thermische motoren slechts 45%!

Nieuw:  de Selion C21 HD

Dit is een nieuw model snoeizaag die inspeelt op de verwachtingen van de professionele gebruiker. Een machine gemaakt van licht materiaal, waardoor u langere tijd kunt blijven werken met de Selion C21 HD. Het totale gewicht is slechts 2 kg. Pellenc heeft gelet op een goed evenwicht, de hanteerbaarheid en de kracht van deze machine.  Behalve langere tijd met deze snoeizaag werken, wilt u ook voorkomen dat u steeds van machine moet wisselen!

Enkele andere pluspunten van de Selion C21 HD zijn:

  • Nieuw carter van magnesium voor een betere afvoer van het zaagsel
  • Nieuw zwaard dat een constante en optimale kettingspanning verzekert
  • Autonomie van een werkdag bij hoog snoeien
  • Nieuwe motor voor een betere prestatie (grotere koppel)
  • Brushless motor pellenc 200W (equivalent 45 cm3)
  • Natuurlijk is er gelet op de veiligheid. De machine heeft een elektronische kettingrem en een elektronische Anti-Klokback.

 

Bestaande Selion modellen

Pellenc heeft reeds 2 Selion modellen op de markt. De T150/200 en de T220/300. Deze modellen hebben afwijkende kenmerken ten opzichte van de Selion C21 HD. Zo zijn deze machines zwaarder (resp. 2,9 en 3,4 kg) en hebben wij een ander vermogen (1200 W.)

Echt krachtig!

Krachtig betekent bij Pellenc ook echt krachtig. De C21 HD heeft maar liefst 2000 W. vermogen. Desondanks is deze machine behoorlijk stil. Het geluidsniveau is 84 (Lpa) dB(A).  Het trillingsniveau in de voorste handgreep, wat maakt of u ook prettig met de machine kunt werken, bedraag 2,8 (a) m/s2.

De ketting

Deze Selion werkt met een ketting van Oregon steek ¼”en Type/aantal schakels 25AP/70E. De lengte van het zwaard is 30 cm. De twee andere Selion modellen (de T150/200 en de T220/300 werken ook met een ketting van Oregon (1/4”) maar dan met het type/aantal schakels van 25AP/58E .

Een mooie combi

Wellicht is het goed om op te merken dat de Selion in combinatie met de Prunion (snoeischaar) gebruikt kan worden, wanneer u voor de Prunion 250 kiest. Deze is multifunctioneel en heeft 2 uitgangsaansluitingen. Hierdoor kunt u met 2 gereedschappen gelijktijdig werken!

Accu

Alle Pellenc gereedschappen en machines werken op accu. De Selion kan goed gecombineerd worden met de 1500, 1100, 700, 400 en 250 en Poly 5.  Eigenlijk kunnen we dus zeggen dat elke Pellenc accu past op de Selion.

Meer weten over de nieuwe Pellenc Selion C21 HD? Neem dan contact met ons op of reageer op dit artikel.