Nu de kerst voorbij is en het weer ons gunstig is gezind is het voor ons prettig om nog steeds buiten te werken en hoop ik maar dat wij geen strenge vorst meer krijgen zodat er weinig schade is aan de diverse beplantingen, dat heeft ons de laatste winters nogal eens tegengezeten!

Nadat in de storm van oktober jl.onze schaduwhal geheel is kapotgewaaid en afgebroken hebben wij nog geen tijd gehad deze weer te herstellen.

Wel zijn wij inmiddels weer begonnen met een aantal klussen/tuinwerkzaamheden die niet waren voorzien op korte termijn, dus dat is weer prettig….ik had totaal derhalve ook geen last van de (blue Monday), die ons door de media was aangepraat.

Vanmorgen nog een grote Carpinus behoorlijk teruggesnoeid en geheel tegen mijn verwachting in geen bloeding!, had al wel een zak as meegenomen om de wonden te stelpen maar die hebben wij alleen maar uit voorzorg nog op de wonden gesmeerd, de wonden zullen van de week wellicht alsnog gaan lekken….

Lekker aan het werk en naast veel plantwerk deze week vandaag ook een begin gemaakt met een lange natuurlijke vijver, waarvoor wij morgen de materialen bezorgd krijgen om dit af te werken.

groet

Alec Bijlsma