Zoals ieder jaar staat ook dit jaar de zomer voor stichting Taxus Taxi volledig in het teken van de inzameling van taxussnoeisel voor de strijd tegen kanker. Op maandag 4 juni wordt het startschot gelost en begint de stichting weer met het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.   

Om de kwaliteit van het taxussnoeisel en de service te waarborgen wil de stichting twee kwaliteitsnormen dit jaar nog eens extra benadrukken.

Voorkom broei

Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van taxussnoeisel. De fermentatie van het verse groen zorgt ervoor dat de bruikbare stof wordt afgebroken. Dit is te voorkomen door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal. Verdere uitleg en een instructievideo zijn te vinden op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden

Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van taxussnoeisel. De fermentatie van het verse groen zorgt ervoor dat de bruikbare stof wordt afgebroken. Dit is te voorkomen door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal

Minimale hoeveelheid

De service van de Taxus Taxi is een gratis mogelijkheid om op een zeer toegankelijke manier deel te nemen in de strijd tegen kanker. Het stemt de stichting dan ook trots dat zoveel mensen samen met hen de strijd tegen kanker aangaan. Om het financieel haalbaar te houden moet ze desondanks een minimaal aan te leveren hoeveelheid hanteren.

Snoeisel is aan de stichting aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u te weinig snoeisel om dit te laten ophalen en wilt u toch deelnemen? Snoeit u dan tegelijk met uw buurtgenoten om zo toch gebruik te kunnen maken van de gratis inzameldienst.

“Zonder haar partners is de stichting nergens”, aldus woordvoerder Werner Toonen van stichting Taxus Taxi. Algemeen partner Den Ouden groep en uitgiftepunten als de Boerenbond, Welkoop en Intratuin vestigingen zijn van essentieel belang voor de wijze waarop de stichting wenst te werken.

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan de taxus inzameling? Geef uw taxussnoeisel dan direct na het snoeien van uw haag op via www.taxustaxi.nl/afspraak. Ook kunt u hier terecht voor meer informatie over de Taxus Taxi Actie.