Wereldkampioen bodypainting Johannes Stötter creëert kunstzinnige motieven waarin de modellen met hun omgeving versmelten.

Mens en natuur worden één: de nieuwe STIHL kalender 2018 is uit en zet op een unieke manier krachtige, charismatische persoonlijkheden in een paradijselijke natuur in beeld. Voor de eerste keer geeft de Zuid-Tiroolse kunstenaar en wereldkampioen bodypainting Johannes Stötter de traditionele kalender van het merk STIHL vorm. Opmerkelijk daarbij is dat de 44-jarige kunstenaar in elk beeld zijn modellen op een verbluffende manier in de achtergrond laat opgaan dankzij de complexe creaties die hij op hun huid schildert. Bamboetakken, boomschors, kleurige bladeren, mos- of steenstructuren: de beschilderingen lijken levensecht en roepen perfecte illusies in het leven. Niet alleen de kunstzinnige motieven op de huid van de modellen zijn fascinerend, maar ook de verhalen erachter zijn boeiend. Bij de modellen die voor de nieuwe STIHL kalender geposeerd hebben, vinden we bijvoorbeeld Brittney Dacosta, een bekende gezondheids- en voedingspsychologe, of het Caribische model Mala Bryan. Die laatste wil met een eigen lijn etnische poppen het zelfvertrouwen van zwarte meisjes bevorderen.

De beelden werden in Zuid-Afrika genomen, langs de indrukwekkend mooie kust bij Kaapstad, voor en onder de gigantische bomen van de Kaapprovincie, in afgelegen berggebieden en midden een weelderige natuur.

Achter de camera twee gerenommeerde fotografen: Joerg Mitter uit Oostenrijk die een van ‘s werelds meest bekroonde sport- en actiefotografen is, en de Serviër Predrag Vučković die naam heeft gemaakt als specialist op het vlak van Studio-Lifestyle en Outdoor-Action. Beiden waren voor het eerst betrokken bij de STIHL kalender en zijn erin geslaagd de bodypaintingkunstwerken in expressieve beelden vast te leggen.

De nieuwe kalender is enkel verkrijgbaar bij STIHL dealers zo lang de voorraad strekt. Meer informatie en het adres van de dealer in uw buurt vindt u op de website van STIHL

Meer informatie over STIHL en persinformatie over de producten van STIHL kunt u vinden op http://www.stihl.nl/.