STIHL lanceert kettingzaag van de toekomst

door | 3 apr 2019 | Hoveniersbranche

’s Werelds eerste kettingzaag die in serie gemaakt wordt metelektronisch gestuurde brandstofinjectie is vanaf april 2019 beschikbaar voor professionals in de bosbouw. De STIHL MS 500i heeft een acceleratie van de zaagketting van 0 tot 100 km/u in slechts 0,25 seconden. Deze kettingzaag heeft ook een vermogensgewicht van 1,24 kilogram per kilowatt. Een primeur! Met daarnaast ook een optimaal motorvermogen vanaf de opstart, ongeacht de omgevingstemperatuur. Met deze lancering verstevigt STIHL nogmaals zijn positie als technologieleider. En maakt de producent professionele bosbouw nog eenvoudiger.

Kettingzaag boordevol primeurs

1. STIHL Injection

De MS 500i is de eerste in serie vervaardigde kettingzaag met elektronisch gestuurde brandstofinjectie. De motor heeft geen carburator of ontstekingsmodule. De brandstof wordt namelijk rechtstreeks via de injectieklep in het carter geïnjecteerd. Brandstofhoeveelheid, injectietijd en ontstekingstiming worden allemaal volledig automatisch berekend door de besturingseenheid van de MS 500i. Dit is mogelijk door een reeks sensoren die in de zaag zijn geïnstalleerd. En levert zo krachtige prestaties en zorgt er voor dat de zaagketting extreem snel versnelt. Van 0 tot 100 km/u in slechts 0,25 seconden.

2. Sensorgestuurde brandstofmenging

De sensorgestuurde brandstofmenging garandeert vanaf het opstarten een sterke motorprestatie, onafhankelijk van de hoogte en de omgevingstemperatuur. Bovendien is starten erg gemakkelijk door het ontbreken van een starthendel en de goede toegang tot de purger. Om te stoppen druk je simpelweg de stopknop in.

3. Lichtgewicht

Behalve ’s werelds eerste kettingzaag met elektronisch gestuurde brandstofinjectie, zorgt STIHL voor nog een tweede primeur. De MS 500i beschikt over een ongezien vermogensgewicht van 1,24 kilogram per kilowatt en is een echt lichtgewicht binnen de professionele kettingzagen. Door standaard uitrusting met het ES Light zaagblad, wordt dit lichtgewicht concept nog verder doorgedreven.

Perfecte werkomstandigheden

De MS 500i heeft tal van voordelen. Door een enorm snelle acceleratie, van 0 tot 100 km/u in 0,25 seconden, een laag totaalgewicht en een dynamische manoeuvreerbaarheid worden de perfecte werkomstandigheden gecreëerd voor professionals. Van bomen vellen tot in lengte zagen en bomen van takken ontdoen, de MS 500i maakt professionele houtwinning eenvoudiger dan ooit. De tegen verlies beschermde moeren op het kettingwieldeksel zorgen bovendien voor snel wisselen van de zaagketting.

Misschien vind je dit ook interessant
Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

Nieuwbouw Intratuin Emmeloord

In Emmeloord gaat wat moois gebeuren want Thermoflor kreeg van Stef en Joost Munsterman de opdracht om het tuincentrum in de Noordoostpolder ingrijpend te verbouwen. Het grootste deel van de oude Venlokassen maken plaats voor moderne hoge Venlobouw én een breedkap-kas...