Robbert de Visser (Nieuwdorp) en Jacco van Aert (Heerle) hebben zaterdag 27 februari de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens het Nederlands Kampioenschap Tuinaanleg in Den Bosch. Tijdens de tweeënhalve dag durende wedstrijd hebben ze hun vakmanschap in het hoveniersvak ten volle uitgeoefend en laten zien. Een mooie prestatie waarmee ze tot de besten van Nederland behoren, wat volgens de jury een bijzondere prestatie is gezien de hoge moeilijkheidsgraad van het uit te voeren tuinontwerp. Het Zeeuws-Brabantse team nam hun ervaringen en leermomenten van vorig jaar mee naar de wedstrijd. Toen eindigden ze als derde, met de motivatie om dit jaar revanche te nemen. Dat is hen zeker gelukt en met 540 punten lieten ze hun concurrenten Team Groenhorst College uit Velp (2e prijs, 518 punten), Team Groeipunt Volkel en Team AOC Almelo achter zich. Begin december reizen Robbert en Jacco af naar Göteburg in Zweden, waar ze zullen deelnemen aan het EK Tuinleg 2016.

De studenten MBO Hoveniers van Edudelta College Goes zijn niet de enige die zich hebben gekwalificeerd voor een finaleplek bij de Skills vakwedstrijden. Ook studente MBO Bloem Esmé van de Panne heeft zich geplaatst en zal van 17 t/m 19 maart strijden om de nationale titel Bloembinder in de RAI in Amsterdam. Bovendien zullen een aantal VMBO leerlingen van Edudelta College Goes meedoen aan de landelijke finale van de Skills Talents Tuinaanleg en Bloembinden op Neeltje Jans op 24 maart a.s.

De organisatie van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg was in handen van VHG, de branchevereniging van ondernemers in het groen, en de deelnemende AOC’s. Het Ministerie van Economische Zaken, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarktbeleid, AOC-Raad en Skills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is. Kijk voor meer informatie op de website van VHG (www.vhg.org) onder het kopje ‘Actueel en Agenda’.

Edudelta wint NK Tuinaanleg

Het winnende koppel Robbert de Visser (links) en Jacco van Aert (rechts)

Afdrukken

Bron: Edudelta College Goes