Voor de tweede keer op rij behaalden Simon Kuiperij en Bram Wevers van team Groenhorst Velp de eerste plaats tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Net als vorig jaar wisten zij de concurrentie voor te blijven. Op de tweede plaats eindigde team Helicon MBO Den Bosch (locatie Boxtel). Het brons ging naar het team van Edudelta College Goes. Team AOC Oost uit Almelo viel niet in de prijzen.

Met een eindscore van 64,89 punten lieten Kuiperij en Wevers zien dat zij opnieuw de beste jonge hoveniers zijn. Die titel zullen ze in augustus verdedigen tijdens WorldSkills 2015, de wereldkampioenschappen voor beroepen in Brazilië te São Paulo.

Team Groenhorst Velp beschikt inmiddels over de nodige wedstrijdervaring en dat was te merken tijdens deze finale. Met een gedegen voorbereiding, planmatige aanpak en technische uitvoering lieten zij zien het vak tot in de puntjes te beheersen. Vooral voor hun hakwerk kregen zij complimenten van de jury.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2015 is georganiseerd door Branchevereniging VHG, in samenwerking met de AOC’s. De wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Colland, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, het Ministerie van Economische Zaken, AOC-Raad en Skills Netherlands. Daarnaast kon de organisatie rekenen op steun van een groot aantal materiaalsponsors.

Bron: VHG