Tuin 89-jarige voor nop winterklaar

door | 12 nov 2018 | Hoveniersbranche

Beuningen – Den Engelse Hoveniers maakte de tuin van een 89-jarige gratis winterklaar, want “het geeft voldoening om iemand te kunnen helpen”.

Brancheorganisatie TuinKeur houdt ieder jaar de landelijke actie Hovenier Helpt, onder het motto Groen doen is goed doen. Kars Den Engelse, eigenaar van Den Engelse Hoveniers uit Beuningen, besloot onmiddellijk om mee te doen.

“Toen wij werden benaderd voor dit project hebben we niet lang hoeven na te denken”, zegt Kars. “Hoe mooi is het om je passie voor groen in te zetten voor mensen die een helpende hand in hun tuin kunnen gebruiken. Wij stellen graag ons vakmanschap beschikbaar voor dit initiatief.”

Hovenier Helpt houdt in dat groenprofessionals die aan de actie meedoen, één project per jaar gratis uitvoeren. Het gaat dan om tuinklussen die mensen zelf niet goed aankunnen. “Denk aan senioren, zieken, mensen met een beperking. Tuineigenaars die zelf geen zin hebben in wieden en snoeien, maar dat wel kunnen, komen niet in aanmerking voor ondersteuning vanuit Hovenier Helpt.”

De aanvragen voor de actie lopen via initiator TuinKeur. Dit is een landelijke organisatie waarbij diverse groenbedrijven zijn aangesloten. Woordvoerder Jelle Westra: “Ruim 350 hoveniers uit het hele land deden mee. Er zijn ruim 120 projecten bij ons ingediend. Direct na de sluitingsdatum voor de aanvragen zijn we begonnen met de selectie: een tijdrovende en moeilijke klus. Temeer omdat er erg veel mensen zijn die hulp kunnen gebruiken. Uiteindelijk hebben we 40 projecten kunnen selecteren en weten te koppelen aan de deelnemende hoveniers. Alle hoveniers hebben hun belangeloze medewerking toegezegd. Daar zijn we erg blij mee!”

Den Engelse Hoveniers ging onlangs in Beuningen aan de slag. “Wij ontvingen via TuinKeur een aanvraag van een oudere mevrouw die voor haar buurman tuinhulp zocht. Ze schreef: Mijn buurman is 89 jaar en woont nog zelfstandig. Hij is niet meer in staat zijn tuin te onderhouden. Ik als buurvrouw help hem waar mogelijk, maar door mijn artrose kan ik ook niet alles meer. De tuin van mijn buurman moet voor de herfst een keer goed gesnoeid worden. Ik hoop dat u ons kunt helpen.”

Kars Den Engelse: “Wij hebben de bewuste tuin gesnoeid, het onkruid verwijderd en al het groenafval afgevoerd. Deze tuin is nu klaar voor de winter.”

Ook volgend jaar laat Hovenier Helpt weer van zich horen, zegt Jelle Westra: ‘Ik hoop dat we nog meer deelnemende hoveniers uit de groene branche enthousiast krijgen zodat we nog meer hulpbehoevende mensen een plezier kunnen doen!’

Den Engelse Hoveniers doet volgend jaar in ieder geval weer mee. “Absoluut, ik vind de Hovenier Helpt een waardevolle actie. Het geeft veel voldoening om iemand te kunnen helpen. Een verzorgde tuin is een lust voor het oog.”

Op dit moment is de aanvraagtermijn voor 2019 nog niet begonnen. “TuinKeur maakt wel bekend wanneer mensen weer aanvragen kunnen doen. Daarvoor moeten ze zich niet direct tot een hovenier wenden, maar tot de brancheorganisatie. Die regelt altijd de selectie en verdeling van de projecten.”

Bron: Koerier Beuningen

Misschien vind je dit ook interessant
TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

TUINMEUBELS: IN APRIL EN MEI MOET HET GEBEUREN

Sinds de corona pandemie is de vraag naar tuinmeubels sterk toegenomen. Qua omzet en verkoop van tuinmeubels moet het in de maanden april en mei gebeuren; deze twee maanden samen vertegenwoordigen 40 procent van het jaarlijkse online zoekvolume naar tuinmeubels. Van...

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Jaarvergadering Cultuurgroep benoemt nieuw bestuurslid

Donderdagavond 22 april jl. was de algemene ledenvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. Voor het eerst in haar geschiedenis was deze digitaal. In het huishoudelijke gedeelte werd Rob Wijnhoven als nieuw bestuurslid...